Fotonr.: 17398
Bijdrager Frans van Beers
Jaar: 1935
Locatie 1.:Tongelre |311 Villapark |Kanaaldijk Noord
Onderwerp.: Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen |Sinterklaas

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Sinterklaasintocht

Beschrijving De voorpagina van het tijdschrift "In en Om de Philipsfabrieken". Het werd uitgegeven door het Philips-de Jongh Ontspannings Fonds.
Geplaatst op 13-10-2008
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 06-11-2008
Naam: Ad van den Heuvel img

De boot van de kanaaldienst lag altijd naast de hefbrug (als je van Tongelre kwam aan de rechterkant). Daar heb ik nog vaak op gespeeld, toen ik een jaar of 10 was. Als toenmalige kaptein ben ik nooit verder gekomen dan de hefbrug, ofwel ... in mijn fantasie ging ik de grote oceaan over, maar in werkelijkheid lag de boot gewoon stil.


Datum: 08-04-2009
Naam: Leo Brekelmans img

Ja, dit is de hefbrug waar de boot dan onderdoor gevaren kwam, dit bootje was jaren voor het vervoer van de Sint en het lag het hele jaar stil. Ja, Ad van den Heuvel wie had dat niet om op de grote oceaan te gaan varen, maar het kwam er niet van later. Dus altijd droge voeten gehouden en thuis gebleven.


Datum: 08-04-2009
Naam: Ad Pluijm img

Nou Leo, ik heb het wel gedaan, het heeft mij altijd getrokken die oceaan. Ben begonnen in Rotterdam bij Dammers van de Heijde op de Fedala, daarna nog 2 eigenaars schippers gehad en ik heb het afgesloten bij Wijsmuller zeesleepvaart.