EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1746

Bijdrager:

Jaar:

1907

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk/Lange Dijk*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kloosterdijk

Beschrijving

Kloosterdijk, Vestdijk of Langendijk. De hele dijk langs de Vest van de Fellenoord tot aan het klooster werd Kloosterdijk genoemd. Later viel hij uiteen in een verzameling van Dijken. Ongeveer in 1907 had de lucferfabriek al plaats gemaakt voor de sigarenfabiek van Meijer Blomhof(f).


Geplaatst op

26-10-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-11-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Voor commentaar villa Mignot zie foto 1747. 


Datum: 23-02-2010
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Het lijkt alsof de term Kloosterdijk hier door de ansichtproducent fout gebruikt is. Op kaart 1749 (en ook op andere plattegronden) is die naam toegekend aan het stuk tussen kanaal en Paterskerk (dus Kanaalstraat). Dat is ook een logische naam, veel logischer dan dit stuk Vestdijk. Ik houd het erop dat de Vestdijk Korte(n) Dijk, Dijk, of Lange(n)dijk heette, maar geen Kloosterdijk.


Datum: 24-02-2010
Naam: Jan van der Meulen  

Bijzonder jammer is dat de prachtige kleurrijke gevels van dit prachtige pand geheel werden ondergeschilderd evenals de aanpandende gebouwen in de Raiffeisenstraat. Het fraaie torentje boven op het dak van het pand Mignot , op de prent nog te zien werd om veiligheidredenen afgebroken toen in het gebouw de Bank Mees en Hope was ondergebracht en vanuit de aangrenzende gekraakte flat, voorheen onderkomen van 130 verpleegsters van het Binnenziekenhuis via het torentje bij de bank werd ingebroken in het bankgebouw. Met een ladder werd vanaf de grote luifel van het naastgelegen pand verbinding gemaakt met het aangrenzende balkon van de bank.