EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17467

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Grote Berg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Groente / Fruit

Onderwerp 3.:

van Bakel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Groentewinkel van Bakel

Beschrijving

In de deurpost van de winkel aan de Grote Berg staan Marietje Engelen en Harrie van Bakel met in het midden hun zoon Wim. Wim is bij Philips gaan werken en broer Harrie heeft de groentewinkel voortgezet.


Geplaatst op

18-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-10-2008
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Kan het zijn dat Wim terug kwam uit Indonesië ? Misschien in de jaren 50 ?
Harrie van Bakel kwam van de KleineBerg en was onze groentenboer, ik weet niet meer in welk jaar zij naar de Grote Berg zijn gegaan. Ook hadden zij nog een dochter Marietje, die helaas heel jong met haar fiets verongelukt is. Zij liet haar man en zoontje achter.


Datum: 14-06-2009
Naam: Desirée van Bakel  
img

Ja, klopt. Toen kwam Wim, mijn opa, terug uit Indonesië. Ik geloof in '49.


Datum: 14-06-2009
Naam: Edwin van Bakel  
img

Helaas is mijn vader (Wim van Bakel) op 14 mei 2009, op de dag dat hij 83 jaar werd, overleden.


Datum: 15-06-2009
Naam: Lies vanBerlo-Kosterman  
img

Ach, alsnog gecondoleerd met het onlangs overlijden van Uw vader Wim. En hoe is het Harry verder vergaan ? Leeft hij nog ?
Weten jullie misschien wanneer de groentenwinkel op de Grote Berg geopend werd en bestaat die zaak nog? Het is weer lang geleden dat ik in de buurt ben geweest, maar wat een herinneringen aan oud Eindhovenaren....Lies Kosterman


Datum: 31-07-2010
Naam: Henk van Mil  
img

De familie van Bakel heb ik goed gekend. De oude meneer Harrie en zijn vrouw waren leuke hardwerkende mensen en altijd vriendelijk. Wij woonden drie deuren verder richting stad (naar rechts) op 64d. Hadden de broers en nog een zangeres niet een band waarmee ze in de weekends in Belgie gingen spelen? Ik zie ze nog vetrekken in, als ik me niet vergis een zwarte auto Citroen, met contrabas er boven op. Ergens tussen 1948 en 1952 speelden we toneel voor de buurtkinderen, in de gang naast de winkel. Joost Rongen van het loodgietersbedrijf, weer twee deuren verder, was de animator in deze. Deze gang was ook de achterom van de bekende familie Heuvelmans die in het zelfde blok, 4 onder een kap en het staat er nu nog, woonden als wij.


Datum: 24-11-2011
Naam: Thijs Franssen  
img

Nostalgie! Meneer van Bakel kwam bij ons in de Paradijslaan (Familie Franssen) altijd groente en melk brengen. Moet eind jaren 60 / jaren 70 zijn geweest. Volgens mij was er iets met melk en groenten (fruit) die over de datum waren en die mijn moeder (zuinig als ze was) graag voor een prikkie wilde over nemen....