EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17529

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Quinten Matsyslaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Installatie- / Technische Bedrijven

Onderwerp 3.:

Volker & Co / KLIMA

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
KLIMA

Beschrijving

Jan Vogels, achter een van de draaibanken van Klima. Naast Klima zat vroeger ook Volker. Dat is later bij Klima gevoegd. Klima en Volker werkten beide in de verwarmingsindustrie en luchtbehandeling.


Geplaatst op

23-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-10-2008
Naam: Menno  
img

Prachtige opname. Wat is Jan precies aan het doen?


Datum: 23-10-2008
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Klima was een bedrijf van Willy Volker en zat met zijn verwarmingsbedrijf in hetzelfde gebouw. Dit werk noemt men forceren, dat is metaalvervormen door middel van een rol, die hier tegen een plaat drukt tegen de mal. Zo worden ook potten en pannen gemaakt (Niet bij Klima!). Het jaar zou na de oorlog kunnen zijn.


Datum: 23-10-2008
Naam: Rudy Vogels  
img

Jan, het is inderdaad van na de oorlog, Het jaartal heb ik niet voorhanden maar het is in de beginjaren zestig. Ik weet nog wel dat mevrouw Volker op kraambezoek kwam en een kadootje bij zich had voor de boreling (een besteksetje met de eerste letter van de voornaam) en bij de heilige communie een kaart stuurde, zij was in die tijd heel betrokken bij het personeel.


Datum: 14-02-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Bestekje voor boreling met ingegraveerde eerste letter en waarschijnlijk gekocht bij Van Hout Ververgaard in de Rechtestraat. Een voor die tijd bijna standaard kadootje van "de baas", net als een verzilverde drinkbeker met drinktuitje,verzilverde spaarpot, meestal in de vorm van een dier of een verzilverde rammelaar met bijtring.


Datum: 17-11-2010
Naam: Joop Jeukens  
img

Jan Vogels ken ik nog uit mijn tijd bij de Klima. De bank waar hij aan staat is een forceerbank. Het ijzer werd niet verspaand maar onder druk in de juiste vorm gedrukt.


Datum: 29-03-2018
Naam: Harry Haerkens  
img

Rudy Vogels, deze foto is eind jaren vijftig genomen. Mevrouw Volker reed destijds bij haar kraambezoek in de Daf met het pientere pookje.