EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17639

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Vlokhovenseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat (21) Vlokhovenseweg

Beschrijving

Achter de bomenrij van de vorige foto kijken we hier richting centrum.


Geplaatst op

31-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Op de open plek aan de linkerzijde van de Woenselsestraat, dus links op de foto, stond eens ons ouderlijk huis, waar ik ook geboren ben. Dat was op nummer 43. De twee huizen, van onze buren destijds, staan hier nog overeind. Ook de rij daaropvolgend staat er nog, op enkele gesloopte panden na.


Datum: 03-06-2016
Naam: Jacques van Dijke  
img

Dat vierkante flatgebouw moet de Heuvelakker zijn, waar ik in 1973 een flat met enorme woonkamer kon huren. Ik moest daartoe in ondertrouw gaan! De huizen aan de Woenselsestraat herken ik; in één zat altijd een vent met een hoed op aan tafel. Vlak daarbij was daar toen ook nog een wasserij waarvan ik gebruik maakte.


Datum: 11-03-2018
Naam: Wim Roxs  
img

Mooi, verhalen te horen over de tijd tijdens en na de sanering van de Woenselsestraat, Jacques van Dijke. De man met de hoed op aan tafel zou waarachtig mijn eigen vader hebben kunnen zijn, de laatste maanden wonend in het hoekpand 120, naast de wasserij (Morgenlicht) waar je het over hebt. Hij dreef weliswaar de winkel, maar veel zal hij (na een werkzaam leven!) niet meer gedaan hebben, want hij was toen al ziek, dat hem sloopte. Het jaar 1975 waarin hij moest verkassen met mijn moeder, vanwege de sloop van de panden, is hij helaas in september overleden (68 jaar). Dat was op hun nieuwe adres aan de Hertogstraat 17.