EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17888

Bijdrager:

Jaar:

1978

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Boschdijktunnel

Onderwerp 1.:

Calamiteiten

Onderwerp 2.:

Overstroming / Wateroverlast

Onderwerp 3.:

Spoorwegtunnels

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Wateroverlast (1)

Beschrijving

Door een denkfout bij de constructie van de tunnels onder het zogenaamde hoogspoor, was er niet goed voorzien in waterafvoer bij overmatig aanbod. In 1978 was het weer eens zo ver. Na een langdurige stortbui stroomden alle tunnels onder, inclusief de belendende terreinen aan de noordzijde van het spoor.


Geplaatst op

17-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-11-2008
Naam: Sierd Loman  
img

We kijken hier door de Boschdijktunnel richting centrum. De waterhoogte in de tunnel liep op tot een meter. Kleine voertuigen hadden nog de mogelijkheid over het fietspad het centrum te bereiken.


Datum: 17-11-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Dit is de Vestdijktunnel en ik kan me herinneren dat tien jaar jaar eerder, op 2 juli 1968, door zware regenval precies dezelfde situatie was ontstaan. Wij moesten vanuit Stratum naar Woensel Noord. Diverse automobilisten stonden al stil onder de tunnel. Zij hadden een poging gewaagd om toch door het water te rijden wat niet was gelukt. Wij probeerden het ook met onze hele oude Ford Taunus en hadden geen problemen. Misschien met geluk, maar we hadden best een beetje leedvermaak 'wij lekker wel en jullie niet'.


Datum: 17-11-2008
Naam: Sierd Loman  
img

Sorry Thérese maar dit is toch echt de Boschdijktunnel. Door de tunnelopening zien we links de gebouwen van de Piazza, het C&A gebouw aan het 18 Septemberplein en rechts de Emmasingel. Overigens, zowel de Vestdijktunnel als de Boschdijktunnel (foto 17893) en de Elisabethtunnel stonden onder water.


Datum: 17-11-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ja Sierd, je hebt gelijk het is de Boschdijktunnel, echter C&A dat klopt niet vanuit dit oogpunt want dat pand ligt een stuk verder naar links, op de hoek van de Demer. Het is het pand van Lodewijks wat je hier ziet. Overigens blijven de feiten hetzelfde, alle tunnels stonden onder water. Prachtige foto's trouwens, een mooie aanvulling op foto 330 en 4043.


Datum: 17-11-2008
Naam: Rob Aerdts  
img

Bijna goed Sierd.....Het is niet het C&A-gebouw, maar het gebouw waar "Lodewijks" (meubelzaak, centrum voor wonen) gevestigd was.
Lodewijks is alweer jaren gevestigd op Meubelplein Ekkersrijt. Tegenwoordig heeft (o.a.) McDonald's dit pand betrokken.


Datum: 17-11-2008
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Dit was de situatie op 17 augustus 1977. Eindhoven was van noord naar zuid en v.v. niet bereikbaar. Boven Eindhoven hing die dag een helikopter met een inspecteur verkeersdienst om de verkeerssituatie beheersbaar te houden.


Datum: 27-10-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Anton, deze situatie was niet exclusief voor 1977. Ook in 1978 (zie commentaar bij foto 330) en in latere jaren kwam dit voor.


Datum: 27-10-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Niet alleen niet exclusief voor 1977, Eric, maar evenmin exclusief voor de spoortunnels. Ik herinner me nog de overstromingen in Tongelre, ter hoogte van de speeltuin aan de Sint Josephlaan. Op 22 augustus 1977 stond daar bijv. een flink deel van de Stellenboschstraat fors onder water. Daar moeten nog ergens foto's van zijn. De regelmatige watersnood daar had niks te maken met denkfouten in de constructie van tunnels maar met onvoldoende afwateringscapaciteit van het riool.