EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17908

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Woenselsestraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

The Jerseys

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Repetitieruimte The Jerseys

Beschrijving

Na aanvankelijk op zolders en in een kapsalon te hebben gerepeteerd, groeide met het succes ook de apparatuur en kon er niet langer in huis worden geoefend. De stal van boerderij Keijzers (zie foto 11429) aan de Woenselsestraat 306 bracht uitkomst, niet alleen als repetitieruimte maar ook als garage voor de orkestbus.Op dit plaatje uit maart 1967 vlnr. Peter de Graaf, Ben Brekelmans en Timo Brouns. Op de platte kar zit, nauwelijks zichtbaar, Peter van Hout achter zijn Premier-drums. De foto werd genomen door Jerseys-manager Lucien Brouns.


Geplaatst op

18-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-12-2008
Naam: Nellie Jansen  
img

Prachtig om te zien hoe dit van binnen eruit zag. Ik ben als kind dikwijls gaan luisteren op de stoep, en bleef daar dan stil staan luisteren, en dan was ik heel nieuwsgierig hoe dat achter die staldeuren er uit zou zien. Ik vond dat ze mooie muziek maakten.


Datum: 12-12-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Goh Nellie, wat leuk, alsnog bedankt voor je complimenten voor onze muziek!


Datum: 29-01-2009
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Pure nostalgie dit plaatje en het mooiste is dat de meeste bandjes zo begonnen zijn. Ergens op een zolderke of in 'n schuurke waren de repetities. Ik was erbij met The Silvery Strings in een schuurtje achter het huis van Leo van Nunen (slaggitarist) in de Lijmbeekstraat. Mijn vriend de rooie Henk en ik gingen overal mee naar toe met de band, we werden zelfs de roadmanagers en hadden in het buurthuis d'Ekker in Veldhoven een goed lopende fanclub opgericht


Datum: 29-12-2013
Naam: Mengde  
img

Ad, bedoel je Henk die ons moeder chique Henkie noemde en die op het archief van Philips werkte bij de fontein, hij woonde meen ik in de Opzoomerstraat? Zo ja, weet je wat er van hem geworden is?


Datum: 30-12-2013
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Nee Mengde, die Henk bedoel ik niet. Dat was Henk Emmerick of zoiets dergelijks. Ik bedoel Henk van het Hendrik de Keijzerplein in Woensel.