EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

17977

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bevrijdingswedstrijd

Beschrijving

Voor de wedstrijd Tongelre-Bayeux tijdens de 18 septemberfeesten.


Geplaatst op

25-11-2008

Reacties:

Datum: 08-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Elk jaar rond 18 september ging er vanuit Eindhoven een afvaardiging naar Bayeux(Franrijk) om het bevrijdingsvuur op te halen. De soldaten die Eindhoven bevrijd hadden waren op 6 juni 1944 in Bayeux geland. Nadat voetballers van de v.v. Tongelre een bezoek hadden gebracht(1960)
aan Bayeux, volgde een jaar later een bezoek van de voetballers uit Bayeux aan Tongelre.
De spelers van Tongelre, de scheidsrechts, de spelers van Bayeux en de muzikanten van harmonie de Eendracht staan op het Burg. van Engelandsportpark, met hun rug gekeerd naar de Joseph Israelslaan(links ia nog juist een stukje flat te zien aan de Jan van Capellelaan, rechts zijn de kleedlokalen te zien van de twee bijvelden(gelegen bij de tennisbanen en het honkbalveld). Op de originele foto zijn ook nog te zien de dirigent van het muziekkorps die voor de harmonie staat en de trainer van Tongelre Wim van Tuijl
Op de foto van links naar rechts de Tongelrespelers(in het wit) Jan Vijfeijken, Bal Verhulst, Toon Tienen, nog net zichtbaar met het hoofd(aan de schouder van de man op de voorgrond) Cor Vlemmix en aanvoerder Herman Koops. Voor deze wedstrijd kreeg Tongelre een voetbal aangeboden(met datum en andere tekst) en een pop in Normandische klederdracht( in de doos van de aanvoerder van Bayeux, staande langs de grensrechter.


Datum: 23-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Na verdere informatie blijkt dat de foto is genomen in 1960 op het sportpark in Tongelre. En de voetbalclub Tongelre is niet in 1960, maar in 1959 naar Bayeux is geweest.