EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

17984

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bestuur Tongelre 1960

Beschrijving

Het bestuur met het 40 jarig bestaan


Geplaatst op

25-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-11-2008
Naam: Peter Cocu  
img

Huub ik zie Lambert Koolen en secr,van de Sanden of Zanden , vader van Overbruggen van Willy en Toon, twee coryfeeën van weleer en voorzitter van de Put of van de Putte. De rest , bekende gezichten maar geen namen.


Datum: 26-01-2009
Naam: Tiny Rulkens  
img

Boven 4e links v Kasteren, geheel rechts Pietje v/d Sanden. Links onder secretaris Theo v/d Ven (onlangs overleden} Pastoor van Amstel en voorzitter Theo v.d. Putte


Datum: 30-01-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Op de foto Huub is het toenmalige bestuur met de geestelijk adviseur te zien: Staande van links naar rechts: Tjeu (Mathieu) Heijmans, Lambert Koolen, bestuurslid, jeugdvoorzitter en grensrechter 1e elftal geweest. Verder Jan van der Zanden, penningmeester, Jan van Kasteren(scheidsrechter geweest), Piet van Overbruggen( materiaalcommesaris), ? Mensch(?), Piet van de Zanden, scheidsrechter en grensrechter 1e elftal, zittend secretaris Theo v.d. Aalst, pastoor Theo van Amstel(met zijn geschreeuw langs de zijlijn "Uterst", wat inhield dat er via de vleugelspelers gespeeld moest worden) en voorzitter Theo v.d. Putten.


Datum: 31-01-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Nou, meneer van Overbruggen, u kunnen we wat vragen zeg als het gaat om oude namen bij foto's. Ik heb ze net even doorgelopen en dat dus mooi uit zo net voor het jubileum dit jaar, al die namen. U heeft een geweldig goed geheugen. Zo komt Tongelre nog eens in the picture.


Datum: 05-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Beste Marijke, de man staande 2e van rechts heet, ik kom hem ook tegen op andere fotot's uit deze Tongelretijd, is de heer Mens, volgens mij afkomstig uit Zeeland. Tongelre 1 toen spelend onder trainer Piet Bakers, oud PSV-speler en oud internationaal, speelde toen in de hoogste, 1e
klasse van het amateurvoetbal (de hoofdklasse-amateurs bestond toen nog niet. In de uitwedstrijd tegen Vlissingen(verschillende keren amateur- kampioen van Nederland) hadden we volgens de heer Mens voldoende tijd om even wat uit te waaien, na de lange busreis uit Tongelre, op het
strand van Veere. Te laat waren we weer terug in de bus om naar Vlissingen te gaan. De dames in de bus werden naar het voorste gedeelte gedirigeerd en de spelers kleden zich snel om achter in de bus. Aangekomen bij het veld van Vlissingen, de tegenstander stond al op het veld, werd snel de kleding in de kleedkamer gebracht en stormden we het veld op. De scheidsrechter gaf meteen het beginsignaal. De gevolgen van het strandüitstapje" waren funest.
Na 12 minuten stonden we al achter met 3 - 0. Een van de spelers die tioen de spits van Vlissingen uit zou moeten schakelen, vroeg aan de trainer, wie dan wel Moens(amateurinternationaal was). Hij kreeg als antwoord:"Dat is diegene die de drie doelpunten heeft gemaakt"  We verloren deze wedstrijd meen ik met 4 - 1. Thuis speelden we tegen hetzelfde team 1 - 1. Vlissingen werd dat jaar opnieuw landskampioen bij deamateurs. Tongelre degradeerde dat en ook het volgende jaar weer van de 1e naar de 3e klasse, doordat er een complete verjonging werd doorgevoerd. Veel goede voetballers maar ter weinig ervaring?


Datum: 08-11-2010
Naam: Peter de Greef  
img

Kleine correctie: volgens het jubileumboekje tgv het 40jarig bestaan is het niet de Heer Mens maar de Heer J.B. Mes