EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1804

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

521 Kerkdorp Acht

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Acht, hoek Boschdijk - Rijnstraat

Beschrijving

Op de hoek zit een Handel in Landbouwwerktuigen en Rijwielreparatie met reclame voor Firestone ballonbanden.


Geplaatst op

01-11-2005

Reacties:

Datum: 29-01-2006
Naam: Jannie v. Zutphen  
img

Woonde hier vroeger ook niet melkboer Toon van Kemenade? Ik kan me nog goed herinneren dat hij met paard en wagen bij ons door de wijk kwam.


Datum: 03-11-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Naar ik veronderstel, was het gefotografeerde pand een smederij, waar ook fietsen enz. werden verkocht en ook paarden werden beslagen zoals te zien is. Mogelijk was het smid van de Pas die hier werkte en hier later of opgevolgd door zijn zoon een nieuw mooi pand bouwde (1935?) Van der Pas legde zich uiteindelijk volledig toe op siersmeedwerk en was hierin een meester. Ik herinner me een groot prachtig kunstwerk dat hij maakte voor een nieuw gesticht nonnenklooster in de Willemstraat no 49-51 (panden bestaan nog). Dit klooster is later opgeheven. Het zou prachtig zijn dit smeedwerk dat bij vertrek van de zusters is verwijderd te achterhalen om het een mooie nieuwe bestemming te geven, zoals voor de afsluiting van een kerkgedeelte, kapel of dergelijke, waarvoor het ook gemaakt was.


Datum: 16-08-2008
Naam: Kees Pas  
img

Ja Jan, dit was de smederij van Cornelis (Neel) Pas (zonder "van de") en dat is mijn grootvader. Een van zijn zonen Gerrit (Graard) was de bekende kunstsmid. Toevallig heb ik gisteren bij foto 14271 een reactie geplaatst van de toneel vereniging waar mijn oom Gerrit op staat.


Datum: 27-08-2008
Naam: Jan van der Meulen  

Beste Kees, had jij misschien een familielid Pas die mogelijk in assurantiën of in de makelaardij zat, wonende in Gestel? Welke ik me herinner uit een gesprek over de mij bekende siersmederij in Acht.?


Datum: 28-08-2008
Naam: Kees Pas  
img

Ja Jan, dat was mijn oom, Willem Pas, een van de 7 zonen van Cornelis Pas. Komt u ook uit Acht?


Datum: 29-08-2008
Naam: Jan van der Meulen  

Nee Kees, ik kom uit de binnenstad en kende velen uit de stad en ook van de dorpen in de verdere omgeving, was overal geïnteresseerd, ook nu nog en heb, denk ik, op alle of bijna alle tennisbanen en toenmalige banen in Eiindhoven getennist, tot mijn 70 ste jaar. Aan de Botenlaan, op de Aalsterweg, op de Gestesestraat, op de Strijpsestraat, op de Picusbaan langs het spoor op de zandweg naar Waalre, in de Jubileumhal van Philips in de Frederiklaan enz. Ik heb er altijd veel plezier in gehad maar was verre van een crack.


Datum: 30-08-2008
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Beste Kees, was een van de zonen van Pas getrouwd met Dinie Govers (Hoedenzaak Demer Eindhoven ) ?


Datum: 01-09-2008
Naam: Jan van der Meulen  

Van de familie Govers op de Demer kende ik velen van het zeer grote gezin en tot op de huidige dag heb ik met een enkeling nog een intens contact. Ma Govers met de dochter(s ?)  hadden een dameshoedenzaak en Pa Govers was bij de Bank naar ik meen op de Markt. Enkele zonen waren RK geestelijken.


Datum: 01-09-2008
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Ma Govers en haar dochter Anny hadden de hoedenzaak, die van de Demer (oorlogsgeweld) naar de Hooghuisstraat ging en later had Annie een damesmodezaak in de Hooghuisstraat (vanuit de Rechtestraat vooraan rechts). Anny woont nu in een aanleunwoning van het Antoniushuis in Acht.
Pa Govers was eerst werkzaam geweest op het postkantoor Keizersgracht in de jaren 20 eind 30 ? daarna op het Rijkstelegraafkantoor Begijnenhof.
De familie Govers woonden in de Sophia van Wurtembergstraat nadat hun huis op de Demer werd verwoest.


Datum: 11-09-2008
Naam: Jan van der Meulen  

Hebben de dames Govers ook nog later gezeten in de Kerkstraat aan de zijde van de Catharina kerk. Ik zal het aan hun broer Frans vragen.


Datum: 30-06-2013
Naam: Peter Vermeulen  

Helemaal links staat het bakhuis dat hoort bij de boerderij van De Koning helemaal rechts.