EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18122

Bijdrager:

Jaar:

1933

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Van der Meulen-Ansems

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Takelwagen met wrak

Beschrijving

Hier de takelwagen met wrak voor de huizen aan de overkant van de garage van van der Meulen-Ansems op de Vestdijk.


Geplaatst op

08-12-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-02-2009
Naam: Jan van der Meulen  

Deze foto is van voor 1934 . In het huis woonde indertijd Frans Prinzen. Deze liet het in 1034 verbouwen en naar achteren vergroten en in twee huizen transformeren. Het linker huis betrok het echtpaar F.Prinzen van der Weyden Vestdijk 26. Het rechter pand no 24 werd betrokken door Mevrouw Dirks echtgenote van notaris Dirks . De beneden ramen aan de straatzijde werden vervangen door brede moderne puien.
Later is de balustrade van het balkon aan de voorzijde vervangen door de smeedijzeren balkon-balustrade van de later afgebroken villa van Mr Pastoors toentertijd gelegen op de plaats waar thans het Dorint Cocagne Hotel staat. Deze foto geeft de situatie weer van voor 1934.


Datum: 28-02-2009
Naam: Jan van der Meulen sr.  

Geheel ter rechterzijde van het rechtse notarispand ziet men nog rechts op de foto een wat achteruitliggend pand, dat was KLEIN APOLLO, dit was een Café waarin, naar ik me herinner, in de gelagkamer een schilderstuk van Ruysdael is ontdekt , het schilderstuk moet volledig onder een dikke laag tabaksrook praktisch onzichtbaar zijn geweest. Het pand werd omstreeks 1936 gekocht door Dr Goedemans, die in de Ten Hagestraat woonde en daar zijn praktijk had. Hij liet KLEIN APOLLO afbreken en liet op de plek een nieuw woonhuis met praktijk bouwen. Het pand staat er nog en is thans een speciaalwinkel voor serviezen enz.


Datum: 14-04-2009
Naam: Jan van der Meulen  

Geheel rechts op deze foto is duidelijk zichtbaar de toegangsdeur van het Notariskantoor Daverveld. Nog juist is het wat naar achteren gelegen etablissement KLEIN APOLLO te zien., Een zestig meter naar het zuiden aan de overzijde van de Vestdijk lag de Sociëteit APOLLO'S LUST met haar grote zaal voor toneel, concerten, enz. 3 kegellbanen , restaurant, gelagkamer en achter in de grote tuin de muziekkiosk, waar de Koninklijke Harmonie Apollo;s Lust haar tuinconcerten gaf in een weelderige omgeving.
Dit APOLLO'S LUST verdween in het grote Duitse Bombardement van 19 September 1944, daags na de bevrijding van Eindhoven en 2 dagen nadat de Duitsers dit pand verlaten hadden , evenals de overige panden aan de Vestdijk , Raiffeisenstraat enz..