EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18165

Bijdrager:

Jaar:

1994

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Smalle Haven

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Smalle Haven (P01-01)

Beschrijving

Jacques van der Meer heeft als politiefunctionaris vanaf 1994 een project geleid dat zoveel mogelijk zaken in het gebied rondom het Stratumseind in beeld moest brengen om tot verbetering aldaar te komen. Uit dit beeldmateriaal, waar veel leuke foto's van plekjes uit die omgeving voorkomen, zullen wij regelmatig wat foto's publiceren. Ze worden zonder commentaar geplaatst maar uw reacties zijn natuurlijk van harte welkom.


Geplaatst op

13-12-2008

Reacties:

Datum: 13-12-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Van dit soort zgn. leuke plekjes in de stad hebben we naar mijn mening teveel. Onvoorstelbaar dat alles ongestraft kan worden ondergekliederd.


Datum: 14-12-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Het gaat om de plekjes van weleer die zijn gefotografeerd. Toch een stukje van onze geschiedenis, wat bij velen herinneringen oproept. De Smalle Haven was voor mij de achterkant van het Stratumseind, een wirwar van aanbouwen en schuren, en de parkeerplaats als we naar de stad gingen. Zie wat er van De Smalle Haven is geworden op foto 9209 foto 16002 en foto 6182. Het ene fraai het andere minder fraai. Maar dit is weer een kwestie is van smaak en daar hebben we er heel veel van getuige de reacties op deze site. Het Stratumseind wordt nog steeds opgeknapt. Op dit moment met name laatste stuk, van De Bakkerij tot aan de Dommel. Dit gehele rijtje staat op de gemeentelijke monumentenlijst. Volgens projectontwikkelaar Daemen krijgt Eindhoven straks een heel mooi stukje stad terug: "Een stukje waar je met trots langs kan lopen."