Fotonr.: 18249
Bijdrager Redactie EiB
Jaar: 1956
Locatie 1.:Centrum |113 De Witte Dame |Willemstraat
Onderwerp.: Spoorwegen / Tramwegen |Bels Lijntje

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Willemstraat overweg (3)

Beschrijving Rechts "De 4 Azen". Achter het hek staat tegenwoordig de moskee.
Geplaatst op 22-12-2008

Reacties

Datum: 22-12-2008
Naam: Ad van den Heuvel img

De Magerius van het gemeentelijk vervoersbedrijf "CITY", die er aan komt rijden, is waarschijnlijk de lijn naar Strijp,die via de Hastelweg, Strijpsestraat, Zeelsterstraat, Bredalaan en dan via Lievendaal, Halvemaanstraat, Beukenlaan, Kastanjelaan naar het station ging op het 18 Septemberplein.


Datum: 23-12-2008
Naam: Willem van der Sommen

Links over de overweg was de groentenhandel van Finnis. Ze verkochten ook mosselen. De lekkerste van Eindhoven, aldus mijn grootvader. Die kon het weten want hij reisde regelmatig naar Antwerpen (Sint Anneke) om er mosselen te gaan eten.


Datum: 13-09-2017
Naam: Paul van der Cingel img

Zo was het in mijn jeugd. Rechts achter de begroeiing liep de Gender, die onder het spoor door ging, ondergronds overstak en dan in noordelijke kronkelend verder ging richting Emmasingel, en uitkwam onder het kantoorgebouw aan de Emmasingel, ondergronds de Emmasingel overstak, linksaf sloeg en ondergronds verder stroomde. Elke plaats die ooit ommuurd was geweest en een vestinggracht heeft gehad, is altijd afhankelijk geweest van de watertoevoer door rivieren en beken, in Eindhoven de Dommel en de Gender.