Fotonr.: 1832
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1933
Locatie 1.:Strijp |624 Drents Dorp |Halvemaanstraat
Locatie 2.: Strijp |624 Drents Dorp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Halvemaanstraat. (1)

Beschrijving De Halvemaanstraat in Drents Dorp met links de hoek met de Plaggenstraat.
Geplaatst op 02-11-2005

Reacties

Datum: 02-11-2005
Naam: Diny Nagel img

Het pand op de hoek van de Plaggenstraat was later café 't Drents Dorp, oftewel café Pasmans. De bosjes aan de overkant liepen tot de hoek van de Bezemstraat (Koenraadlaan). Meestal was dat bosje afgesloten maar als het eens open was kon je er heerlijk spelen !


Datum: 23-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best. img

Dit café in het Drents Dorp is voor mij ook een bekend stekkie. Gelegerd in de legerplaats Oirschot waar Gerard Pasmans een kamergenoot van mij was, en hij regelmatig grote aantallen Huzaren mee nam naar hun café om heel wat van dat gerstenat achterover te slaan. Was natuurlijk wel goed voor de omzet, want die Cavaleriers die konden er wat van. We hebben daar als Tankboeren heel wat gezellige uurtjes doorgebracht.


Datum: 23-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave

Dit was een echt buurtcafé en Anneke en Con Pasmans deden er alles aan om het gezellig te houden. Ik ben er zelf maar een paar keer geweest, maar Emile ging er vaak heen als hij van ons thuis naar huis ging.


Datum: 12-07-2006
Naam: Walter van der Elst img

Thuis Best bouwde in 1929-1930 op verschillende plaatsen: Barrier, Tivoli, Drents dorp. De eigen architect was Smits, wat je hier ziet, huizen met dakkappellen of met puntdakjes zie in wisselende ritmes in al die wijken terug. Zo ook in de Keldermanstraat, en bij de speeltuin op het Arnaudinaplein. foto 193.


Datum: 28-07-2006
Naam: Theo van den Dungen img

ZHB: Zuid Hollandse Bierbrouwerij, opgericht door brouwmeester Louis Kirchmann in 1881 en was gevestigd in de Noordstraat 6 in Den Haag. Kreeg in 1894 de status van Hofleverancier, in 1960 overgenomen door Oranjeboom.
Begin jaren '70 kwam de bierpomp droog te staan, en werd de brouwerij afgebroken.
De gemeente Den Haag kocht in 1973 het terrein aan voor speciale woningbouw: 300 woningen voor betaalbare huren.
N.B. het bier werd overigens niet door iedereen gewaardeerd, daarom werd het ook wel 'ZiekenHuisBier' genoemd.
bron: www.kortenbos.org/geschiedenis/zhbbierbrouwerij.html


Datum: 11-01-2007
Naam: Ruud Willems img

Leuk om dit te zien. Ik ben geboren op de Halvemaanstraat direct naast cafe Drents Dorp. Het was het huis van mijn oma (fam. Rensen) De gehele familie heeft, nadat ze getrouwd waren, nog jarenlang in de wijk Drents Dorp gewoond.


Datum: 28-02-2007
Naam: Jan Werkhoven img

De familie Pasmans had ook 3 kinderen, Piet, Els en Gerrie.
Piet, weet ik nog, was duiker bij de Marine. Annie was een halfzus van mijn moeder en in de zomer mocht ik samen met mijn Broer bij Tante Annie en ome Constant logeren. Dat was gaaf, in zo'n groot café kon je perfect verstoppertje spelen. Ook gingen we vaak naar het Eikenbosje. Zo ver ik weet zijn Piet en Gerrie inmiddels overleden. Annie en Constant zijn, nadat ze stopten met het café, in Eersel gaan wonen maar dat is ook jaaaren geleeeden!


Datum: 11-04-2007
Naam: Chris Zuidema img

Jos dat bos noemden wij als kind Het kraaienbos


Datum: 23-06-2007
Naam: Jan Oostrijck img

Schitterende foto's en leuke herinneringen. Peter Suurs is in de verte nog aangetrouwde familie. Sjors van Gestel zat in dezelfde klas op 2e Philipsschool. Hij wilde altijd het lied zingen Die nare sommen... Dat klopte voor hem ook. Jan Oostrijck. Eindhoven 1940-1964.


Datum: 13-09-2013
Naam: Anna Carolina Pellikaan img

Ik ben in de Bezemstraat geboren. Ik dacht dat aan de overkant achter de bosjes een speeltuin was.


Datum: 16-11-2015
Naam: Frans Snoek img

Tja, ik weet wel zeker dat hier een speeltuin was en erna, toen de hekken weg waren, een klein wandelparkje met veel hoge bomen.


Datum: 26-01-2016
Naam: Wim de Ruijter img

Ik ben voor de oorlog geboren in de Eikenstraat. Rechts langs de straat staat een klein jongetje. Rechts van hem zie je het begin van een pad door het bos dat leidde naar de tegenwoordige Elburglaan. Via dat pad kon je naar het Philips de Jongh wandelpark waar ik vele uren gespeeld heb met mijn neefje onder toezicht van mijn moeder en mijn tante, beiden voorzien van heerlijke boterhammen. Je kon ook naar het wandelpark via paden langs de tennisbanen. Die lagen op de plaats waar nu het 2e deel van de Zwaanstraat is, richting Bezuidenhoutseweg.


Datum: 15-08-2020
Naam: bert van herk img

Het is nu een slooppand, de ramen zijn al dichtgespijkerd. Het is alleen nog wachten op de kogel, tenzij er nog iemand heel veel geld heeft. Maar ik denk dat zo'n onderkomen geval geen kans meer heeft.