EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1840

Bijdrager:

Jaar:

1940

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Ferdinand Bolstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Ferdinand Bolstraat.

Beschrijving

Ferdinand Bolstraat met de melkwagen van Peerke de Jong.


Geplaatst op

03-11-2005

Reacties:

Datum: 31-07-2006
Naam: Sylvia van den Hoogen - de Jong  
img

Peerke de Jong was mijn opa. Mijn vader, is dus de zoon van Peerke de Jong en heet Piet de Jong geboren op 24-03-1917. Hij is nog in leven en redelijk goede conditie en hoopt in maart 90 jaar te worden.


Datum: 01-01-2007
Naam: Rikie van Casteren Spaan.  
img

Ik heb de familie de Jong goed gekend, het waren onze buren. In de tuin stond een hele grote kersenboom met spaanse kersen in de zomer. Die boom had een grote aantrekkingkracht op de jeugd, mevr. de Jong had gezegd alles wat over de schutting viel of hing mochten wij hebben. We hebben stiekum wel eens aan de takken getrokken in de hoop dat de kersen de goede kant uit vielen (naar ons toe). Dit zijn herinneringen uit mijn vroegste jeugd.
Leuk om die foto te zien, links staat ons huis van toen.


Datum: 25-04-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Aan deze foto kan ik nog wat namen toevoegen van Families die in de jaren 50 daar woonden. Aan de linkse kant, van achter naar voren op nr. 2 de Familie Stoter, (Mijnheer Stoter was kleermaker en dan nog iets leuks deze familie had als eerste televisie en daar mochten op woensdagmiddag naar Tante Hannie en Dappere Dodo gaan kijken), op nr. 4 Familie Klaassen, op nr. 6 ?, op nr. 8 de Familie van Dommelen, op nr. 10 de Familie Verheggen, op nr. 12 de Familie v. Vliet, op nr. 14 De Familie van Gemert en mijn vader en moeder woonde daar in en ik ben daar geboren, op nr. 16 was een ijscowinkeltje van Lucchesi en later is er een kousenwinkeltje in gekomen van de Familie de Groot en later heeft een nicht van mij Maria van Gemert het kousenwinkeltje overgenomen. Verder kan ik mij nog herinneren dat er de Familie van den Berg, de Familie Smulders, de Familie Sanders, de Familie Kronenberg, Familie de Vet. En ik weet ook nog dat er een sigaren – snoepwinkeltje heeft gezeten. Rikie heb jij dan aan de linkse kant gewoond en in welke jaren was dat en kan jij nog namen herinneren?


Datum: 07-08-2008
Naam: Nelleke Keijzers de Vet  
img

Wij woonden op nr 29 Fam. de Vet, en het sigarenwinkeltje was van de Fam.Wouters, precies tegenover ons en ik mocht er wel eens helpen.
Naast die sigarenwinkel was vroeger een fietsenwinkel, hoe die mensen heette weet ik niet meer ,misschien Pancken maar dat weet ik niet zeker.In die ze;fde rij woonde ook de Fam. van Dijk, een gezellige familie die erg goed konden zingen, twee dochters hebben ook nog in onze straat gewoond.


Datum: 01-11-2008
Naam: Willlie (Wim) Jansen  
img

Gelukkig nog een afbeelding van de Ferdinand Bolstraat. Het bestaat niet meer.
Ik zelf ben geboren op nr 33 , hoek Kempensebaan, heb er mijn jeugd doorgebracht.
Alle namen ,hierboven vermeld , komen me bekend voor, In 1949 ben ik verhuisd naar de "nieuw-bouw" maar heb nog vele jaren mijn jeugdvriendjes Wimke Smulders, Gerard Kronenburg en uit de Bosboomstraat Pietje de Jong bezocht.
Pietje was familie van Peerke . Onvergetelijk zijn de TV middagen bij de Fam Stoter. Vaste ontmoetingsplaats voor alle kinderen uit de buurt.


Datum: 02-03-2010
Naam: Henk van der Schoot  
img

Ik kan me de 'kiepenkooi' van de fam. van Dijk nog goed herinneren. Als ik iets niet lustte ging het altijd in die kooi. Verder was ik bevriend met Arnold (Noel) Spaninks??, en met Theo Wouters van de sigarenwinkel. Daarnaast woonde de fam. Monden.


Datum: 03-03-2010
Naam: Rikie van Casteren-Spaan.  
img

Wat leuk dat er nog steeds gereageerd wordt op de foto van de Ferdinand-Bolstraat. Ik kan me nog een heleboel namen herinneren. Ik woonde op nr. 26 , naast ons op 28 woonde de fam.van Stiphout zij hadden een zoon die Noel heette. Later woonde er de fam.Vermeulen. daarvoor weer de fam. Panken.op nr.30 de fam.Wouters.Op nr. 32 woonde de fam. Monden en daarnaast de fam.Doreleyers maar die hadden de voordeur aan de Kempensebaan. Aan de andere kant op nr. 24 woonde dus Peerke de Jong, daarnaast op 22 de fam. van Dijk, daarnaast de fam. van Esch. en op de hoek van de Ferdinand Bolstraat en de Bosboomstraat woonde de fam.Schuurmans, daarnaast in de Bosboomstr. de kapper Gruyters (Paggie). Aan de overkant woonden de families Marcelissen, Smulders, Kronenburg, van Santvoort, de Vet ,Sanders , maar nu praat ik over de jaren 40-50-60 Ik herinner me ook nog de buurtvereniging ( de Ezels) die we na de bevrijding hebben opgericht. Er werden veel spelletjes gedaan voor de jeugd met de bevrijdingsfeesten en er werd gedanst buiten. Hele leuke herinneringen heb ik daaraan. Jammer dat alles weg is , zelfs de naam bestaat niet meer. Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze informatie ! Groetjes


Datum: 03-03-2010
Naam: Henk van der Schoot  
img

Rikie, ik kan me je vaag nog herinneren. Inderdaad was het Noel v Stiphout die naast jullie woonde. Op de hoek de fam. Doreleyers, die nogal eens overlast hadden als wij daar voetbalden. Kan me nog herinneren dat de halve afscheidingsmuur aan de Kempensebaan instortte door het constant tegen de muur trappen met de bal. Ook moet slager Thijs veel last van ons gehad hebben, als we sneeuwballen door het zolderraam probeerden binnen te gooien. Er zat nl. geen ruit in. Toen stonden we er niet bij stil. Verder om de hoek aan de Kempensebaan woonden de families Jaspers (v/h Goedhart), van Zon?, Trommar, de Rooij en aan het eind de lange Marie, achternaam??). Wij waren vroeger de hele dag buiten. Herinner me nog goed de hardloopwedstrijden. Grote blok: (Ferd.Bolstr/Bosboomstr/Steenstr/Kempensebaan). Klein blokske: Ferd.Bolstr/Bosboomstr/ middelgengkse achterkant F.Bolstr/Kempensebaan. Wij zijn omstreeks 1955 naar de Tongelresestraat verhuisd.


Datum: 10-03-2010
Naam: A. vd Heuvel v Dommelen  
img

De Ferdinand Bolstraat is er nog wel maar in de nieuwbouw is het een pleintje geworden. Het ander stuk is de Adriaan Brouwer geworden waar nog mevr v Dijk woont met haar zoon Bert. Ik zelf woon er tegenover op de hoek. Ik ben de jongste dochter van Van Dommelen. Ook de dochter van de Groot het kousenwinkeltje woont er. Ik ben altijd in de buurt blijven wonen, dus ken er nog vele namen.


Datum: 18-08-2015
Naam: Bayram Tan  
img

Wat hadden we toch lol in de buurt. Mijn oma heeft altijd op nummer 6 gewoond. Leuke buren maar helaas hebben ze heel de buurt plat gemaakt en opnieuw gebouwd, de huizen die vroeger stonden zagen er veel beter en mooier uit dan die lelijke huizen die ze nu hebben gebouwd, wat mis ik toch die oude buurt. Tan