EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18400

Bijdrager:

Jaar:

2004

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Daguerrestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Daguerrestraat

Beschrijving

Met de Philips Klokketoren op de achtergrond.


Geplaatst op

09-01-2009

Reacties:

Datum: 09-01-2009
Naam: Maria van Engeland  
img

Als klein meisje lag ik ooit in het oude Diaconessenhuis in Eindhoven, op dezelfde kamer als een lief klein jongetje genaamd: Jaapje Bal. Om zijn armpjes zaten kokertjes want hij was naar ik meen aan zijn oortjes geopereerd. Jaapje Bal woonde in de Daguerrestraat, dat is wat ik heb onthouden en volgens mij is hij een paar jaar geleden overleden. Nog pas zag ik in de krant ook dat zijn vader is overleden. De naam heb ik onthouden, vooral van de straat, omdat ik dat in die tijd zo'n moeilijke straatnaam vond. Waar die lag wist ik toen niet.


Datum: 12-01-2009
Naam: Henri Grandia  
img

Hallo Maria, in de jaren 50 woonden in het eerste huis rechts met puntdak de fam. van Eembergen, in het tweede huis met puntdak de fam. Appelhof, en in het derde huis met puntdak de fam. van der Heiden, daarnaast De fam. van Alphen.
In het huis links op de hoek Daguerrestraat Edisonstraat woonde de fam Gijsbers, ikzelf woonde rechts in de rij tussen Daguerrestraat en Wattstraat.


Datum: 07-02-2010
Naam: Harry Bouwens  
img

Henri, als ik mijn goed herinner behoorde bij de familie van der Heiden een dochter Marianne. Ik herinner mij nog dat ze bevriend was met Bettie Basten die in een van de twee huizen woonde achter de Baptistenkerk aan de Marconilaan. Zij waren kortstondig bevriend met mijn zus Rita en kwamen wel eens bij ons thuis. De vader van Bettie was, als ik mij goed herinner de chauffeur van de Philips directie.


Datum: 08-02-2010
Naam: Henri Grandia  
img

Klopt helemaal Harry.
Woonde jij in de Galileistraat?


Datum: 09-02-2010
Naam: Harry Bouwens  
img

Nee Henri, ik woonde in de Pieter Zeemanstraat, maar zoals gezegd was mijn zusje een tijdje bevriend met Marianne. Ik kan me bovendien herinneren dat ik wel onder de indruk was van Marianne. Vandaar. Groet.