EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

18449

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

VOJ

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
VOJ harmonie.

Beschrijving

Een van de activiteiten van de buurtvereniging VOJ (Voor Oud en Jong) na de tweede wereldoorlog (in 1945?) was de oprichting van een harmonie. De dirigent was Jo Spierings, rechts zittend op de foto.


Geplaatst op

12-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-03-2010
Naam: Therese Dezaire  
img

Ik herken mijn broer Pieter met zijn trompet op de 3e rij, vierde van links. Hij is van 1935 en ik schat hem 16 jaar. Klopt het dat deze foto genomen is rond 1950? Verder veel bekende gezichten waar ik de namen niet meer van weet. Mogelijk Frans Mets (blonde krullebol) precies in het midden, ook met trompet?


Datum: 13-03-2010
Naam: Therese Dezaire  
img

Bij nader onderzoek herken ik ook mijn broer Henk Dezaire met klarinet 6e van rechts en mijn broer Sjef met althoorn 2e van rechts. Foto is inderdaad van 1949 en mijn broers Piet, Sjef en Henk waren toen resp. 14, 16 en 19 jaar jong. Sjef herkende 1 jongen (van) Meul en (niet Metz zoals ik zijn broer noemde) in het rijtje tamboers 2e rechts en zijn broer Frans in staande rij 6e van rechts met bugel. Frans Walraven met klarinet achterste rij.2e van links, Alois Geurts waar sta jijzelf, achterste rij 4e van rechts?


Datum: 13-04-2010
Naam: Therese Dezaire  
img

Mijn broer Sjef herkende nog meer gezichten. Achterste staande rij; helemaal links Harrie Coolen, 2 en 4e van rechts Van Lierop of Mierop, resp. Sr. en Jr. Voorste staande rij (2 mannen met slagbekken en grote trom niet meegerekend, 3e en 6e van links, resp. Frans en Joop van Gent, uiterst rechts Bart Boon