EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18510

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Processies / Bedevaarten

Onderwerp 3.:

Processies, H Hart

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Sacramentsprocessie H. Hart van Jezus (1)

Beschrijving

8 juni 1947 Hoogstraat vanaf de Gestelsestraat en op de voorgrond de St Lambertusstraat. Op de achtergrond het pand van Wollf's electro. Tussen het Rozenknopje en Wollf's zit nu de winkel Waterlooplein, en daarnaast zit nu een curiosawinkel. Vroeger familie Hansen met hun boekenwinkel/bibliotheek.


Geplaatst op

17-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-01-2009
Naam: Henk den Exter  
img

Op de rechterhoek t.o. het Rozenknopje, was modezaak Spierings gevestigd. Daarnaast zat kapsalon Cox. (nu de ijsblokjesspecialist). Daarnaast zat vishandel en kruidenierszaak Kievits, nu de chinees. Je kunt ook nog de voorgevel van de noodkerk zien, zelfs de gotische ramen.
Je ziet op het midden van de weg lopers en tapijten liggen, deze werden door de bewoners op straat gelegd, zodat Christus, hier vertegenwoordigd in de Monstrans niet over de stenen hoeft te gaan. Zoals men ook bij koningen en onze koningin doet met het gilde laat men deze gekroonde hoofden lopen over de vaandels. Zelfs de niet katholieken in de wijk legden hun tapijten op straat.


Datum: 19-10-2012
Naam: Wim Coolen  
img

Het Cocoshuis, een winkel gespecialiseerd in Cocos vloerbedekkingen op de Hoogstraat, vulde met lopers van 30 of meer meters de gaten tussen de vloerkleden. Als de processie voorbij was werden de lopers snel opgerold en op een bakfiets snel naar ander "leeg" straatwerk gebracht.