EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18543

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Tabakswaren

Onderwerp 3.:

Piet van Kuijk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Piet van Kuyk Hoogstraat (2)

Beschrijving

.


Geplaatst op

21-01-2009

Reacties:

Datum: 22-01-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Zo te zien is de foto op de valreep genomen. Vlak voordat dit pand sloot. De tekst op het bord luidt:
m.i.v. maandag
28 januari a.s.
openen wij ons
nieuwe pand om
14.00 uur
aan de
Kleine Berg 80
En daar zitten ze nog steeds.


Datum: 22-01-2009
Naam: Willem vd Ven  
img

Als je deze foto ziet komt de geur naar boven die daar hing. In het nieuwe geairconditioneerde pand was die geur helaas verdwenen.


Datum: 22-01-2009
Naam: John van Laarhoven  

Moet je er toch nog eens binnenlopen Willem, want van de week, toen ik er was, hing er een heerlijke caramelgeur en het interieur is gezellig als vanouds. Je zou er bijna van gaan roken.


Datum: 22-01-2009
Naam: Marieke Van Kuijk  
img

Ik zie mijn ome Nol nog achter de toonbank staan.


Datum: 26-01-2009
Naam: Peter van Gansewinkel  
img

Erg gezellig, hier in Canada gaan ze een stap terug en mogen tabaksartikelen niet meer zichtbaar zijn, alles verborgen achter deurtjes om te voorkomen dat de jeugd de tabak kan zien en daardoor nooit in de verleiding kan komen om te gaan roken. Struisvogelmentaliteit!


Datum: 26-01-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Je kunt het natuurlijk tot in het extreme doorvoeren zoals spreker Peter zegt. Maar of daardoor minder gerookt wordt weet ik niet. Ik heb mijn vakanties jaren doorgebracht in Canada en er van opgekeken hoe er met het verstrekken van drank aan toe gaat. Bier in de super is niet mogelijk,dat is alleen maar verkrijgbaar bij het Rijk, in speciale winkels. De huizen hebben aan de straatkant meestal een veranda, maar het biertje mag van de straatkant niet te zien zijn. Het betuttelen kan ook helemaal uit de hand lopen. Ik zie een sigarenzaak zo voor mij.  Allemaal klepjes en deurtjes waarachter de rookartikelen, gelijkend op een apotheek.


Datum: 10-05-2010
Naam: Annemieke Tempelaars Willemsen  
img

O, dat brengt herinneringen. Mijn vader had het altijd over Piet van Kuyk, hij haalde daar altijd z'n sigaretten, Caballero? zonder filters. En dan ging ie een pilsje pakken in d'n Gouden Bal. Hij zei altijd dat als hij eenmaal ''daar boven kwam'', Piet had beloofd een café te openen ''daar boven'', zo dat was geregeld. Ja, hartstikke leuk om die oude foto's te zien. Hier in NZ doen ze ook al zo moeilijk over roken en alcohol en friet en al het andere wat lekker en leuk is, het wordt hier dan ook een ''Nanny state'' genoemd, Democratie, m'n neus, je mag niet eens beslissen hoe je leven wilt.


Datum: 17-11-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Het jaartal kan niet het jaartal vd foto zijn, de nieuwe zaak zat toen al jaren op de hoek Kleine Berg/Catharinastraat, waar ooit de bakkerij van de Groof was geweest. Alle panden tussen Grote Berg en Edenstraat waren al weg, dus ook de sigarenzaak. Marieke die ome Noll, wanneer heeft die daar gestaan? Ik haalde daar sigaretten voor mijn vader begin jaren '50.