EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18551

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Veloc

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bestuur vv Veloc

Beschrijving

In het jaar dat Veloc 25 jaar bestond.


Geplaatst op

22-01-2009

Reacties:

Datum: 09-09-2009
Naam: Harry v.d.Heuvel.  
img

De enige die ik eruit kan halen is in donker pak in het midden met bril Toon van Beers. De achtergrond is van het Mariapatronaat (25 jaar is dus in 1949, toen was ik nog bij jeugdvermaak afd.voetbal speeltuin Bennekel.Volgens mij had Veloc toen nog geen jeugdafdeling.


Datum: 14-10-2010
Naam: Gerard Geevers  
img

Derde van links is Gradje van Bakel.


Datum: 12-02-2011
Naam: Frans Verhoeven  
img

De foto is gemaakt in het jaar 1947 op het zandveldje naast de Sint Lambertuskerk aan de Hoogstraat. Op de achtergrond het Mariapatronaat.
Het bestuur van Veloc recipieerde die dag in verband met het door het vaandelteam behaalde kampioenschap en promotie naar de 2e klasse KNVB. Toentertijd was dat de op één na hoogste klasse van het Nederlandse voetbal.
Achter de bloemenmanden zitten v.l.n.r.:
Fons de Greef, Sjef Houbraken, Graardje van Bakel (erevoorzitter), Jac. Geenen (secretaris), Toon van Beers (voorzitter), Wim Wijnen, Bert Hurkx (penningmeester) en Bernard van Beek.


Datum: 04-09-2012
Naam: Martin Swinkels  
img

Deze foto is gemaakt op het terreintje langs de Sint Lambertuskerk.Op de achtergrond het Maria patronaat.Hier rechts langs lag de ingang naar het kerkhof.Op dit terreintje ben ik veelvuldig gaan voetballen met mijn toenmalige buurtvrienden Wim van Wanrooij en Jan Heesakkers die toen schuin tegenover ons woonden op de Laagstraat.Ikzelf woonde toen op nr.284 voor de ''nieuwe'' Sint Lambertus jongensschool.


Datum: 05-09-2012
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Martin, hetzelfde heb ik gedaan met Wim van Campfort, André Thijs en kapelaan vd Gevel, die kwam altijd een potje meevoetballen.


Datum: 19-11-2014
Naam: Martin Swinkels  
img

Het Maria patronaat. Was dit niet het meisjespatronaat? Het jongens patronaat stond aan de voorzijde van het kerkplein aan de Hoogstraat. In beide patronaten films gekeken op de zondag middagen (o.a Rin Tin Tin). Leo van Deventer wonende op de Bennekelstraat nr 53? (een echte VELOC man) was betrokken bij het draaien van deze films.