EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1857

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Bijzonder Onderwijs / Pensionaten

Onderwerp 3.:

Pensionaat, Franse Zusters

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Franse Zusters. (1)

Beschrijving

Hier staan de zusters in de tuin met op de achtergond het gebouw van Leo Schellens aan de Vestdijk. Ik weet niet of ze hier ook bij staat, maar een van de zusters heette Marie-Thérèse. Een bijzondere vrouw en van de wereld dacht ik zo. In het burgelijke bestaan heette ze J. van der Spek (voornaam ken ik niet). De ouderen onder ons, maar dan de echt ouderen, zullen zich haar misschien nog herinneren. Zij was de eerste Eindhovense vrouw die op een motor reed. Uiteraard voor haar intrede.


Geplaatst op

04-11-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-07-2010
Naam: Henri Serton  
img

Net van mijn moeder een verhaal over deze foto gehoord. Het was mij niet opgevallen, maar als je goed kijkt, zie dat de kleinere zuster die vooraan in het midden zit een ander habijt draagt dan de andere zusters. Dat zit zo. Deze zuster was in Frankrijk lid van een andere kloosterorde. Tijdens de oorlog werd haar klooster gebombardeerd of beschoten. Zij was de enige overlevende en werd van een dakloos bestaan gered door de Franse Zusters. Uiteindelijk kwam ze met de andere zusters mee naar Eindhoven. Het heeft echter een aantal jaren geduurd voor zij toegelaten werd tot de kloosterorde van de Franse Zusters. Als iemand meer weet of andere informatie heeft, hoor ik het graag.


Datum: 20-11-2011
Naam: Tiny van Dongen Duyts  
img

Wie kan zich Beppie en Tiny Duyts nog herinneren? Wij zaten van 1952 tot 1956 bij de zusters.


Datum: 20-03-2018
Naam: Leni Meijer  
img

Ik was bij de Franse Zusters, in 1966, ongeveer twee maanden. Was alleen met mijn moeder, en zij was opgenomen in een verzorgingshuis. Zat op school op de Vestdijk, woonde eigenlijk op de Grote Berg, maar had er een fijne, veilige tijd. En veel van de andere kinderen kende ik, want die zaten bij mij op school. Juffrouw Coppens bracht ons iedere dag naar school en haalde ons op.
Ik ken wel de naam van ene Beppie Schetters, maar weet niet of dit de bedoelde Beppie is.