EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18690

Bijdrager:

Jaar:

1969

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Groothandel / Grossierderij

Onderwerp 3.:

M Persoon (Bananen)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bananengroothandel (1)

Beschrijving

De vrachtwagens van M. Persoon groothandel in bananen. Die heeft lange tijd gezeten in de garageboxen achter de winkels in de Jan van Riebeecklaan. Zij leverde aan o.a. AH, De Gruyter, en aan groenteboeren en marktlui in Eindhoven e.o.


Geplaatst op

03-02-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-02-2009
Naam: Rudy Vogels  
img

Helaas Ad is het geen Commer op de voorgrond maar een OM en daarnaast is ook een OM type 120, na deze zijn er nog een paar gekocht. Later is OM totaal overgenomen door FIAT, en is Tinus overgestapt op Fiat. Ik kan het weten ik heb er zelf mee gereden.


Datum: 03-02-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Marinus Persoon en zijn Rietje. Wij kochten bij hem bananen en hij bij ons (M.v/d Staak groothandel in groenten en fruit) fruit. Het voorste "stepke" is een Commer. Wij hadden dezelfde, alleen een rode zeilwagen, tot we eens naar Mechelen reden om lege bloemkoolkratten terug te brengen. Ik reed voorop en de andere twee achter mij, er was zo'n slimme Belg die ineens op zijn rem trapte omdat hij een inrit miste. Twee Dafs schade, Commertje total loss. Duur dagje voor de baas en voor ons een lange dag.


Datum: 05-02-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Sorry Rudy mijn foutje het is inderdaad een OM, mijn collega Jantje Bax reed erop en noemde het altijd "da stepke van mij"


Datum: 31-12-2017
Naam: Joop Butz  
img

Mijn periode dat ik bij Marinus Persoon werkte is van een vroegere periode denk ik. Het was in de tijd van de veiling in Tongelre. Onder in de kelder werden de Congo bananen rijp gestookt en van de stok gesneden. In die tijd was de heer Persoon compagnon van de heer Van Delft. De enige persoon mij verder bij staat is Hub Tromp, die op een Volvo vrachtwagen met aanhanger reed.