EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18717

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Koenraadlaan/Bezemstraat*

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Strijp, St Koenraad

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Koenraad

Beschrijving

Kleuterschool bij het Capucijnerklooster in de Bezemstraat.


Geplaatst op

04-02-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-02-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Mondjes op slot, sleuteltje weggooien en armen over elkaar. Kom daar nog eens mee vandaag de dag. Dan verklaren ze je als leraar of lerares voor gek.


Datum: 09-02-2009
Naam: Leonie Marechal  
img

Ikzelf ben het meisje rechts boven. 2e van rechts boven was mijn vriendinnetje Cedrie Janssens. Wie kent de anderen nog?


Datum: 16-08-2009
Naam: Wilma Habing  
img

De foto is volgens mij genomen in 1957 of 1958. Onze juf was juffrouw De Vries. Ik zelf zit volgens mij op de eerste rij, de vijfde van links, het meisje met de strikjes in het haar.


Datum: 25-04-2011
Naam: Leonie Marechal  
img

Ik sta bovenaan helemaal rechts, de tweede van rechts,(ook bovenaan), was mijn vriendinnetje Cedri Janssen, dan Dora Ansems , ik zie ook nog ergens Verie van de Berk, in het midden Wilma (van de fietsenmaker) Beppie of Toosje Stamps, Anneke Arens wie weet er nog meer?


Datum: 08-07-2011
Naam: Ineke van den Hout  
img

Volgens mij ben ik het meisje met het verband om haar been. Ik dacht dat ik naast Toosje Stamps zat maar misschien niet. Juffrouw de Vries gaf kleine witte stenen konijntjes voor haar verjaardag. Ik had het allerkleinste konijntje. Als dit de tweede klas was is het 1956/1957


Datum: 15-12-2013
Naam: Riny Litjens  
img

Op de onderste rij van links staat mijn zus Leida (Lieberwirth) Litjens 1958.
<<< Riny, de hoeveelste van links? (Red.) >>>


Datum: 16-12-2013
Naam: Ineke van den Hout  
img

Nu ik er over nadenk is deze foto veel ouder!! Aan de ramen te zien is het op het kleuterschooltje!!! Ik dacht altijd dat juf de Vries JONG was!!!! Ik ben de 6de van links in de voorgrond. Toosje Stamps is de 5de van links.


Datum: 16-12-2013
Naam: Leonie Maréchal  

Hoi vriendin Ineke, schrijven we hier ook eens samen aan mee.
Dit is de kleuterschool in het Patersklooster, daar werd in het weekend ook vaak film gedraaid. Daar tegenover was het zustersklooster, ik heb je pas enkele foto's doorgemaild. Daarnaast was de Spar, dat weet je vast nog wel.
En nog wat; onze lagere school is niet meer. Ik was deze aan het zoeken op de fiets en weg hoor. Zonde! Groetjes,, www.leoniemarechal.com
<<< Leonie, foto's met betrekking op Eindhoven mag je altijd insturen. (Red.) >>>


Datum: 16-12-2013
Naam: Riny Litjens  
img

Leida Litjens is te zien op de onderste rij tweede van links


Datum: 17-12-2013
Naam: Wilma Habing  
img

Hallo allemaal,
In 2009 liet ik al weten dat ik op de voorste rij zit, vijfde van links, Het meisje met de strikjes in het haar. Het jaartal zal 1956/1957 zijn geweest.
De bewaarschool, of kleuterschool, was in het paterklooster. In het gedeelte tussen klooster en kerk. Met eigen opgang.
Juffr. de Jong, was zo jong niet meer, dat zag ik laatst op een oude foto.
Dat de lagere school in de Zevenaarlaan weg is wist ik niet. Toch een beetje jammer.


Datum: 17-12-2013
Naam: Ineke van den Hout  
img

Wilma, deze foto is van 1955. Ik heb hier thuis de foto van 1954. Het schooltje in de Zevenaarlaan was afgebrand geloof ik. Net nadat Leonie en Toosje en ikke een mini reünie hadden gehouden!! Was in 1987. Mijn zoon (tje ) heeft de school nog gezien en in het klaslokaal, waar een speciaal onderwijsklas zat, een spontane spreekbeurt gehouden over Australia. Heb hem nog alles kunnen laten zien en overal over kunnen vertellen.


Datum: 17-12-2013
Naam: Wilma Habing  
img

Hallo Ineke,
De foto gemaakt in 1955, dat zou best eens kunnen. Het is inmiddels lang geleden. Ik begrijp, dat jij op de voorste rij naast mij zit, als zesde van links. Na de kleuterschool ben jij ook in de Zevenaarlaan op school geweest.
In 1987 heeft onze klas een reünie gehouden, w.o. de zrs.Heriberta, Cecilia en Stephanie, kon zo mooi handwerken, en een juffrouw waarvan ik de naam kwijt ben. Er is in elk geval toentertijd een foto gemaakt. Wellicht sta jij daar ook bij.


Datum: 18-12-2013
Naam: Ineke van den Hout  
img

Hallo Wilma, Ik dacht altijd dat dat meisje met de strikjes Toosje Stamps was! Ik was helaas niet bij de reunie in 1987 omdat ik toen in mijn laatste jaar op Artschool zat. Ben in 1974 geëmigreerd naar Australia. Hence dat Toosje, Leonie en ik een mini reunie hebben gehouden en naar alle oude plaatsen van belang zijn gegaan. Helaas was zr Heriberta al overleden. Hebben wel zr Cecilia opgezocht, die was altijd zo lief tegen mij. (waarschijnlijk tegen iedereen)


Datum: 18-12-2013
Naam: Leonie Maréchal  
img

Wilma, dat was juffrouw Thijs en juf. Ansems. Juf. Thijs heb ik nog gezien tijdens Allerzielen in de Oude Toren. Ze ziet er nog steeds hetzelfde uit ik herkende haar nog direkt.