EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18849

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, St Jan den Dopergroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Jan den Dopergroep, Stupakamp-Handel 1

Beschrijving

Eenmaal per jaar werd een speciaal weekend georganiseerd voor het kader (PL's en APL's) tezamen met de staf van de St. Jan den Dopertroep. Zo'n  weekend werd STUPA-kamp genoemd (waar deze afkorting ook voor mogen staan). Deze weekenden werden kort na het zomerkamp gehouden als een soort evaluatie, en al verschillende jaren in Handel bij de familie v/d Aa. (bekende caféhouders in Handel en van het Zwaantje/De Witte Zwaan in Son)
Het jaaroverzicht van 1961/1962 (verenigingsjaar loopt van St.Jorisfeest (23 april) tot St.Joris) uit het 2e Vossenlogboek vermeldt dat op 12 augustus 1961 een stupa-kamp werd gehouden met de 2 vertegenwoordigers van 5(!) patrouilles. Overigens samengesteld direct na het voorafgaande kamp in Schaarsbergen.
Geheel vooraan Piet v/d Wiel, links achter hem, Frans Dekkers, rechts voor hem J(e)an v/der Wijst.
Net zichtbaar achter Frans zit Henny Jeukens en daar weer achter Cor v/d Kemenade. Rechts van J(e)an liggen Hugo Wolfs en ik, Ronny Hernaus  en rechts van hen, achtereenvolgens Hans van Hal en Michel Halin.
De tiende persoon, PL Gerard Dereijk staat niet op deze foto.


Geplaatst op

17-02-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-02-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Stupa staat voor Sudie Patrouille. Inderdaad samengesteld uit de PL's en APL's. Deze had in mijn tijd bij de Hopman Latourtroep de taak het volgende zomerkamp voor te bereiden en dat was inclusief het verkennen van het kampterrein. Dit gebeurde meestal op 2e pinksterdag.


Datum: 18-02-2009
Naam: Ron Hernaus  
img

Bedankt Tini voor deze aanvullende informatie. Ik had die betekenis nooit achter die afkorting gezocht. Maar ik begrijp dat wij zo'n bijeenkomst verkeerd hebben gebruikt. Niet voorafgaand aan het zomerkamp maar voornamelijk achteraf. Ik heb uiteraard ook naar de foto's van jullie Latourtroep (en andere collega's) bekeken. Indrukwekkend jullie historie. Wij waren maar een relatieve jonge troep. Maar wel extra trots dat wij in die korte historie landskampioen zijn geweest. (zie foto 18581)
Wel geweldig dat de moderne technieken en dergelijke fotogalerijen/beeldbanken/websites ons de kans bieden terug te blikken naar dat toenmalig tijdsverschijnsel als de verkennerij. Ik hoop dat velen ons zullen volgen en elkaar over en weer bestoken met reacties en herinneringen. Dus tot wederhoren.