EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1899

Bijdrager:

Jaar:

1929

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Gestelsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gestelsestraat zonder H.Hartkerk

Beschrijving

De H Hartkerk aan de Ploegstraat moest nog worden gebouwd (1930/31), vandaar dat die op deze foto ontbreekt. Links op de hoek met de Rivierstraat het pand van lunchroom/banketbakkerij Senecaut. Rechts het begin van de Helmerslaan (vooraan nog niet bebouwd).


Geplaatst op

07-11-2005

Reacties:

Datum: 06-11-2006
Naam: Henk den Exter  
img

De kerk van het H.Hart van Jezus (H. Hartkerk is nl. de Paterskerk, vaak door buitenstaanders door elkaar gehaald) werd van 1929 tot 1930 gebouwd, door arch. Dom. Paul Bellot, een Benedictijer monnik uit het klooster van Oosterhout, maar hij was een Parijzenaar. Was eerst Architect en daarna is hij ingetreden bij de Benedictijnen. Hij werd geassisteerd door Arch. van de Leur. hebben ook kerken in stad groningen en in Bolsward, Utrecht, Waalwijk een kleinere uitgave van de kerk aan de Ploegstraat, we zullen wel eens wat foto┬┤s doorgeven van de oude noodkerk aan de hoogstraat (oude Viallegarage en voor 1917 een oude slachterij)


Datum: 17-11-2006
Naam: Henk den Exter  
img

Klein foutje ingeslopen, kerk werd gebouwd van 1929 t/m 1931, dus dit jaar op het feest van het H.Hart van Jezus, in juni, bestond de kerk 75 jaar.