EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

190

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum-Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Stratum en het Centrum vanuit de lucht

Beschrijving

Weer zo'n prachtige luchtfoto, waarop we ditmaal enkele herkenningspunten hebben aangegeven. Het enorme verschil met nu wordt duidelijk als u b.v. kijkt naar de Vestdijk, de loop van de Dommel bij het Van Abbe Museum. Zoek eens naar de Paradijslaan, het Begijnenhof en dergelijke. En doe dat vooral op de groot formaat foto.


Geplaatst op

30-04-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-10-2005
Naam: Fanny Bovers  
img

Op deze foto is nog te zien waar de fabriek van Brocadus vroeger lag. Als je bij de Joriskerk naar voren gaat, en de grote weg links volgt, en links aanhoudt, kom je op de Leenderweg. Achter de huizen zie je het dak van de fabriek nog.


Datum: 01-02-2010
Naam: Puck Smits  
img

Wat zou de reden kunnen zijn dat de Engelsen alsnog luchtopnamen maakten van Eindhoven terwijl wij toch in september 1944 al bevrijd waren? Als tenminste de datum op de foto klopt.
=== Die klopt Puck, Ga daar maar van uit (Red.) ===


Datum: 09-08-2015
Naam: Marjan de Koning  
img

Mijn uitgangspunt is ook de St. Joriskerk op deze foto en de oversteek naar de Elzent.
Heel duidelijk op deze foto loopt de Dr. Schaepmanlaan al over in de Edenstraat en zijn de contouren zichtbaar van de August Sniederslaan, de Rodenbachlaan, Helmerslaan en de Van Meursstraat. Dit alles rechts van de Dommel. De Dr. Schaepmanlaan was nog niet bebouwd. Op het einde van deze straat, aan de kant van het Stadspaviljoen, kun je op de grote kaart duidelijk zien dat er een pad rechtdoor het park gaat richting Le Sage ten Broeklaan, die al wel zichtbaar is. De Boutenslaan en de Leostraat staan er nog niet op. Of ze vallen net buiten de foto, want de splitsing Dommel en Tongelreep is nog net bovenin de kaart te zien.


Datum: 08-10-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

Marjan, dit is het Eindhoven van mijn jeugd, de vele open plekken, Dr Schaepmanlaan, het nog lege Eedenplein, de open vlakte aan het eind van de Edenstraat, met vuurwerk rond 18 september en verder het bos aan weerszijden van de Dommel en Tongelreep tot de Gennepermolen. Prachtige herinneringen.


Datum: 09-10-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

Marjan de Koning, links op de foto zie je de Biesterweg die uitkomt op de Anemonestraat. Daarachter ligt de Leostraat die later zou aansluiten op de Boutenslaan. Niet echt duidelijk precies in het hoekje van de foto.