EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19000

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

DAF-terrein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

DAF

Onderwerp 3.:

Geldropseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
DAF-terrein

Beschrijving

Op deze foto staan allerlei oude gebouwen op Poeijers die inmiddels zijn verdwenen.


Geplaatst op

02-03-2009

Reacties:

Datum: 02-03-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Ik denk dat de foto gemaakt is in 1950. Links boven de steenfabriek. Links onder zie je nog een deel van de villa waarlangs de weg helemaal naar achter tegen het Eindhovensch kanaal liep. In een van die huizen woonde de familie Joosten. Van deze familie werkte iedereen bij Daf. De loods daarnaast was het prille begin van de Landbouwwagenfabriek, waaraan D.A.F. zijn naam te danken had.


Datum: 02-03-2009
Naam: Jan Joosten  
img

Het verhaal dat iedereen van de familie Joosten bij DAF werkte gaat niet helemaal op.
Ikzelf Jan Joosten heb nooit bij DAF gewerkt. Wel heb ik mijn gehele jeugd op het DAF terrein doorgebracht. Bijzonder is dat de Hr. Huub van Doorne mijn peetoom was.


Datum: 03-03-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Jan, ik hoor dat je nooit bij Daf gewerkt hebt. Het is dan toch interessant te horen dat je betrokken bent geweest bij het wel en wee van Daf en zelfs Mijnheer Huub als Oom had. Ik heb vroeger in de loods gewerkt naast jullie huis (1951) en zelfs ooit meegeholpen met behangen tijdens de pauze. Per s.v.r. woonden jullie op het terrein. Waarschijnlijk was jij in 1951 nog heel jong. Toch leuk iets van je te horen.


Datum: 03-03-2009
Naam: Jan Joosten  
img

Hallo Wil
Ik ben van 1946 en kan je (helaas) echt niet meer herinneren. Wel weet ik dat in die loods de huiven voor een militaire wagen afgekort werden. In de winterdag brandde daar een kolenkachel en in het weekend zaten wij achter de sintels aan. Verder kwam ik in de "aanhangwagen" als onze bolderwagen weer eens opgeknapt moest worden. Dit ging altijd in overleg met Mijnheer Ties van Doorne. Weet je ook nog dat we daar zo'n gezellige hond in een kooi hadden liggen? Die was niet echt populair bij vreemden.
Oh ja Mijnheer Huub was mijn peetoom en niet mijn oom.


Datum: 05-03-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Die hond was van (voor) de nachtwaker en liep de hele nacht aangelijnd door en rond het bedrijf. De nachtwaker was een klein manneke. Later kreeg het Dafterrein een dubbele omheining en kon de hond mee en dan zijn gang gaan over het grind. Het betreden van het grind werd door de hond meteen ondekt, dus was het raadzaam buiten te blijven.