EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1932

Bijdrager:

Jaar:

1977

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Nieuwstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Nieuwstraat. (1)

Beschrijving

De Nieuwstraat rond 1977. Met aan de rechterkant de lampenzaak van Leo Koek.


Geplaatst op

11-11-2005

Reacties:

Datum: 22-09-2006
Naam: Luc van Antwerpen  
img

Links restaurant de Volder, daarachter een uithangbord met bril van Teunissen Reijnen Optiek, rechts weer een bril van Brilpost en helemaal op de achtergrond de Danssalon. Ervoor de Grand Bazar, een betonnen warenhuis waar het binnen vreselijk naar vis stonk.


Datum: 23-09-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Aan de linkerkant had je behalve de Rijwielcentrale ook nog Bar Zhivago en de Danssalon heette nog gewoon Lebesque, ze verkochten daar Oosterse tapijten.


Datum: 23-09-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

In de Nieuwstraat zat ook uitgaansgelegenheid Pattapouf en nog een uitgaansgelegenheid waarvan ik de naam even kwijt ben.


Datum: 25-09-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Jawel Tini, en achter Lebesque zat, links in de Dommelstraat, Rubens Muziekhandel, in mijn beleving zowat de allereerste muziekhandel in Eindhoven.
Lebesque is later, dacht ik, naar de hoek Stratumsedijk/St. Jorislaan gegaan.


Datum: 18-03-2007
Naam: Cor Sanders  
img

Tegenover Patta-Poeff zat indertijd Bar La Piep en verder terug naar de Markt zat Bar de Grols Quelle. Boven Patta-poeff zat Hotel Garnie Het Centrum en daar tegenover zat Hotel Garnie City.


Datum: 18-03-2007
Naam: Cor Sanders  
img

Sorry, Grols Quelle zat in de Nieuwstraat. De echte naam was de Pausi Bar met de welbekende namen Cor v. Dongen en Miep. Weet niet of de naam van de Bar wel goed geschreven is.


Datum: 18-03-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Nee Ben, Lebesque zit op de Hoogstraat in de oude pastorie naast de Lambertuskerk en als ik mij niet vergis bestaat de zaak dit jaar 100 jaar.


Datum: 19-03-2007
Naam: Elly van den Akker-van Hoof  
img

Als deze foto uit 1977 stamt is de Grand Bazar al lang verdwenen en zit V&D er al 'n hele tijd. Heb in '73 vakantiewerk gedaan in de supermarkt die toen in de kelder gevestigd was.


Datum: 19-03-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

In 1977 zat Lebesque toch nog op de hoek Dommelstraat? Of ben ik hartstikke van de wap? Er begint me nu ineens de naam Perez o.i.d. te dagen, ook Perzische tapijten. Hellup!


Datum: 19-03-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Lebesque heeft echt jaren op de hoek van de Dommelstraat gezeten!


Datum: 19-03-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Klopt wel, Lebesque heeft inderdaad heel lang op die hoek aan de Dommelstraat/Stationsplein gezeten maar is verhuisd naar de Hoogstraat (en zit daar nu nog) toen in zijn pand de Danssalon werd gevestigd. Welk jaar dat precies was weet ik zo even niet meer. Perez zat volgens mij aan de Willemstraat (mooie winkel met gebogen ruit) en later naar de Piazza.


Datum: 19-03-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Wie kan me vertellen waar Lebesque zich vestigde na hun vertrek van de Dommelstraat? Inmiddels zitten ze tegenover zaal De Harmonie op de Hoogstraat.


Datum: 19-03-2007
Naam: Anne Troost  
img

Lebesque ging daarheen waarze nu nog zitten op de Hoogstraat in de oude pastorie van de Lambertuskerk.


Datum: 20-03-2007
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Cor, die Miep ken ik ook nog. Daar werkte ook een Lola. Miep is later naar het Stratumseind verhuisd. Was er ook niet een café het Sterretje op de hoek?


Datum: 20-03-2007
Naam: Peter Guns.  
img

Miep en Cor van Dongen hadden samen een café in de Nieuwstraat. Later is Miep naar het Stratumseind vertrokken en runde daar café bar de Plekhoek.


Datum: 21-03-2007
Naam: Petra Van Den Heuvel  
img

Bar Zhivago, daar ben ik vele malen geweest, je moest eerst aanbellen en dan keek er iemand door een raampje van de deur, die vervolgens besliste of je binnen mocht. Jongens waren toen verplicht om een stropdas te dragen anders kwamen ze niet binnen, meisjes mochten altijd naar binnen.


Datum: 21-03-2007
Naam: Jos van Kruijsdijk  
img

De bar die Cor v. Dongen maar vooral Miep heeft gerund (in de Nieuwstraat) voordat ze naar de Plekhoek op het Stratumseind vertrok, heette de Maxim Bar, zogezegd onze stamkroeg. Wielleke stond als portier aan de deur.


Datum: 22-03-2007
Naam: Hans Lemmens  
img

Begin jaren 70 kwam ik vrijdagsavonds regelmatig in de Maxim bar. Achter de bar stond toen een aardig en knap Indonesisch vrouwke, die Ilse heette. Is dat dezelfde als die jullie Miep noemen?


Datum: 22-03-2007
Naam: Peter Guns.  
img

Neen Miep was geen Indonesisch vrouwke. Miep & Cor waren vroeger getrouwd. Ik zelf ben nog discjockey geweest bij de de Plekhoek op het Stratumseind, in de periode 1970-1976. Toen stonden er Eva (een Poolse), Anneke en Adje Blijlevens achter de bar.


Datum: 25-03-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Pausi-Bar was de afkorting van Paul & Sylvia Renders. Grolsch Quelle zat inderdaad op de Markt. Eigenaar/uitbater waren Piet en Sjaan Andriessen. Echte Amsterdammers. Lebesque zat waar ooit later de Dans Salon kwam. Perez tapijten zaten ook op de Kleine Berg en op de Nieuwe Emmasingel. In die periode leek het er op dat die tapijtzaken qua naam veel op elkaar leken. In welk jaar werd de Grand Bazar gebouwd? Ik weet dat het niet zolang geduurd heeft en er later Vendomus in kwam. In de Maxime bar kwamen rond 1968 veel vrienden bij elkaar en gingen vandaar uit naar andere plekken. Dat was de Voodoo, Carlton, of hoe heet de zaak die in het hoekje zat op Nieuwstraat/Markt? Net naar gelang je behoefte, dansen, kletsen en toepen etc. werd de keuze vaak gemaakt.


Datum: 25-03-2007
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Op de hoek van de Nieuwstraat/Markt zat het Sterretje; eigenaar Morgenstern.


Datum: 25-03-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Juist Marinella op de hoek zat het Sterretje, maar in de hoek zat de Schuur. Een voormalige fietsenstalling omgebouwd tot discotheek.


Datum: 23-12-2007
Naam: Wilma Der Kinderen  
img

Wij zaten van 1974 tot 1976 in de automatiek naast Leo Koek verlichting, onderdeel van de automatiek van Marks op de hoek van het Genderstraatje, met naast ons een café en op de hoek de Neuf (?) en daar tussendoor liep je naar de Schuur, de discotheek aan de overkant was het Golden Egg wat later de Volder is geworden. Ook kan ik me de Zhivago nog goed herinneren en de automatenhal ernaast.


Datum: 28-09-2011
Naam: Frans van Zuiden  
img

Het doet me goed als ik nog oude foto's van de binnenstad van Eindhoven zie. Ik ben rasechte Stratummer. Tivoliaan al vanaf 1 april 1952 gemeente Geldrop, 1 april 1972 gemeente Eindhoven >43 jaar Panterstraat<; 16½ jaar Luipaardstraat "Tivolihof".


Datum: 06-03-2012
Naam: Rinus Dost  
img

Mooi! Ik heb hier gewoond van 1965-1970. Mijn ouders, Rinus en Mia Dost-Baeten runden toen het hotel "Garni City", het pand was eigendom van ene Staals.
In het weekend vol met Amerikanen die vooral uit Duitsland kwamen om hier het weekend door te brengen in de kroegen White Horse en Carlton etc. op de Markt.
Door de week vol met Philipsgasten. Ik poetste schoenen voor 10 cent per paar voordat ik naar school moest. Ik sliep in één van de hotelkamers aan de voorkant en genoot op zomeravonden met de raam open van het uitzicht op de Patta-Poeff club waar de "soul kickers" met wijde broekspijpen voor de club stonden te flaneren en kletsen met die geweldige soulmuziek uit de kroeg op de achtergrond, Wilson Pickett, James Brown, Sam & Dave, Curtis Mayfield. Wat een tijd!


Datum: 16-03-2012
Naam: Thymo Lebesque  
img

Leuk om deze discussie te zien. Om aan alle onduidelijkheid omtrent Lebesque Persoonlijke Interieurs een einde te maken: het bedrijf was van 1951 tot en met 1992 in het pand aan het Stationsplein 4 gevestigd, daarna is het bedrijf in de oude pastorie aan de Hoogstraat 301 getrokken. Alle informatie is tevens te lezen op 'onze' website.
Voor mij is het wel vreemd om alle verhalen erover te horen terwijl ik er nu in de avond uit kan gaan. Mijn ouders en mijn zus hebben er tot en met 1990 tevens gewoond, ik net niet meer. Echter, het pand aan de Hoogstraat is ook prachtig en daar zit ik op dit moment achter mijn bureau. Komt u allen gerust eens langs!


Datum: 27-07-2016
Naam: Jack Werlotte  
img

Discotheek Zhivago was gevestigd in het pand waar voorheen de Patta-Poef zat, en werd gerund door de fam. van Rooy: Pa en ma met de zoons Hugo en Piet (thans bekend als DJ's Sjors en Jimmy) en dochter Petra. Nadien hebben zij nog jaren de Discotheek Hollywood in de Dommelstraat gehad.