EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19465

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Beelden

Onderwerp 3.:

Religieuze Beelden

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sancta Maria

Beschrijving

Cees schreef over het bord met de tekst Fellenoord. Maar niet over de plaquette uit 1936, die was al een hele tijd weg van het Parochiehuis 'Sancta Maria' aan de Kruisstraat vanwege de gebroken neus. Nu duidelijk blijkt te worden dat de wijk op zoek moet naar een nieuw wijkgebouw, is het beeld verplaatst. De neus is bijgewerkt maar de vandalen hebben al weer toegeslagen. Iemand heeft zijn viltstift uitgeprobeerd op het beeld. Ik ben vandaag voordat ik de foto ging maken even teruggegaan voor wat water en een doekje.


Geplaatst op

08-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-04-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Hans, naar welke foto en commentaar verwijs je hier met betrekking tot de tekst Fellenoord? Of bedoel je soms Cees van Rooij, die bij foto 1282 schreef over het bord met de tekst Fellenoord?


Datum: 08-04-2009
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Onlangs las ik in het parochiebulletin parochie woensel midden en zuid navolgende tekst;
"SANCTA MARIA
De mooie gedenksteen die jarenlang het patronaatsgebouw ‘Sancta Maria’ heeft gesierd, heeft een nieuwe definitieve plaats gekregen. Het parochiebestuur had bij de verkoop van het gebouw bedongen, dat de gedenksteen eigendom zou blijven van de parochie.
Vlak voor de verkoop is de gedenksteen verwijderd. Deze heeft een nieuwe plaats gekregen in de muur op de hoek van de Kloosterdreef en Pastoriestraat bij de pastorie. Op deze manier zal ook de oude parochie ‘Fellenoord’ als deel van de parochie Woensel Midden en Zuid voor allen herkenbaar aanwezig blijven. De kosten van de restauratie zijn betaald door de stichting ‘Maria Koningin van de Vrede’. Het parochiebestuur dankt de stichting hier hartelijk voor! " .
Ik neem aan dat het hier gaat om de gedenksteen als op de foto afgebeeld.


Datum: 08-04-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Ja die bedoel ik, ik zocht op Kees en Fellenoord en kon daarom 1282 niet meer vinden.  Ik heb met het inzenden een paar dagen gewacht maar ik zag de eerste besmeuring al optreden. Met een doekje en water heb ik de ergste zwarte strepen nog weg kunnen poetsen.