EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19471

Bijdrager:

Jaar:

1933

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Villa's

Onderwerp 3.:

Passtoors / Krayenhof

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Villa Passtoors

Beschrijving

Op deze plek, hoek Ten Hagestraat/Vestdijk staat nu Cocagne. Deze foto staat in Ons Zuiden, juni 1933.


Geplaatst op

09-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-04-2009
Naam: Albert Bockholts  

Links boven de villa steekt nog net de bovenrand van de grote gashouder uit, waarop in grote witte letters op een rode ondergrond, "Persil blijft Persil" staat. Het volgende is de Paterskerk. Helemaal rechts een van de fabrieksgebouwen van de tabaksindustrie Mignot & De Block. Links aansluitend aan het perceel Pastoors ligt een oud fabrieksgebouw waarin het Wit-Gele Kruis is gevestigd. Dit werd vooral door Duitse nonnen (welke orde?) gerund. Deze doorkruisten op hun fietsen de hele stad om bij de mensen thuis zieken te verzorgen en wonden te verbinden. Je moest uiteraard wel lid van het katholieke Wit-Gele Kruis zijn. Daarnaast had je ook nog het Oranje-Groene Kruis voor niet-katholieken. Zonde dat dit pand, net als zovele andere, is gesloopt. Het gaf aan de oude Vestdijk een voorname indruk. Dat gebeurt er helaas, als de bestuurders geen enkel historisch besef hebben!


Datum: 12-10-2016
Naam: Ad Matheeuwsen  
img

Toen ik klein was, waren daar Amerikanen gelegerd. Je kon daar achter in de tuin 's winters fijn schaatsen op de sloten en plassen die daar lagen.


Datum: 17-05-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik herinner me alleen nog de restanten van de villa en tuin, jaren '40. Wat is er eigenlijk mee gebeurd? Oorlogsschade?


Datum: 18-05-2018
Naam: Leo Laus  
img

Bedoelde zustersorde zou kunnen zijn "Zusters van het Kostbaar Bloed" uit Aarle Rixtel. Een zuster met Duitse tongval kwam in de oorlogsjaren in Woensel de wijkverpleging verzorgen. De naam is later bij ons thuis nog heel dikwijls genoemd, maar mij momenteel helaas ontschoten.


Datum: 18-05-2018
Naam: Tini van Rooij  
img

Geen oorlogsschade Paul, gewoon gesloopt. En Albert Bockholts, links stond geen fabrieksgebouw maar een villa "Vijverhof" geheten. Gebouwd door sigarenfabrikant Lurmans, later bewoond door Gerard Philips tot die in 1922 met pensioen ging. In 1922 kwamen die nonnen er in. Voor villa Vijverhof zie foto 20446 en voor meer informatie lees de reacties bij foto 11617