EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

19658

Bijdrager:

Jaar:

1927

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Plattegronden / Topografie

Onderwerp 2.:

Tongelre

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kadasterkaartje Lakerloop

Beschrijving

Het riviertje De Laak als grens tussen Stratum en Tongelre. In het kanaal zien we getekend links de brug over de Tongelresestraat en rechts de Poeijersbrug.


Geplaatst op

23-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-04-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Het lijkt er op dat de Laak hier het kanaal kruist maar die kruising is nooit gemaakt. Men heeft de Laak omgeleid via de zgn Kanaalsloot naar de Dommel. Dit heb ik mij laten vertellen. Ik blijf me afvragen hoe dit verder is uitgevoerd.


Datum: 24-04-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Tini, de Kanaalsloot als verdere loop van de Laak is hier ingetekend. Toen ik met behulp van de in het archief aanwezige kaarten de duiker onder het kanaal probeerde te vinden vertelde Jan Spoorenberg dat die nooit gemaakt is en dat, om de grachten rond huize "de Laak" van Dr A.F. Phlips van water te voorzien, een leiding vanaf het kanaal over het terrein van de gasfabriek werd aangelegd.
De op oude kaarten aangegeven duiker, hier de onderbreking in de kanaalsloot, was om de Voorterweg aan te laten sluiten op de Kanaaldijk.
De Voorterweg was een stuk van de vroegere Heerbaan van Eindhoven via Klein Tongelre naar Tongelre Dorp, nu Poeijersstraat en Tongelresestraat.