EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19671

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

Loostraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Loostraat / Wolvendijk

Beschrijving

Op deze foto zie je rechts het huis Loostraat 2, waar wij woonden. Mijn drie zussen, een broer en ik zijn daar geboren. Mijn vader was postbode in oud-Tongelre en hij was eerder bekend onder de naam Toontje de Post dan onder Toon Gilsing. Links naast ons woonde Opa Bijsterveld met zijn dochter Anneke en in dezelfde blok woonde zijn zoon Hendrik, die een fietsenwinkel had. Ons huis is in 1965 afgebroken. Het was, volgens een gevelsteen, in 1881 gebouwd.


Geplaatst op

24-04-2009

Reacties:

Datum: 25-03-2011
Naam: K. vd Hoeven  
img

Nu staan hier de huizen Wolvendijk 161-169


Datum: 14-08-2011
Naam: Hr. Schampers  
img

Een nichtje van mij -Marianne Beelen-Schampers- is op zoek naar gegevens over haar vader in de oorlog. Deze zou zijn ondergedoken op Loostraat 2. Zijn naam was Jan Schampers.


Datum: 14-08-2011
Naam: Marianne van Beelen-Schampers  
img

Wat geweldig dat mijn neef mij een goed eind opweg heeft kunnen helpen, o.a. met deze site. Mijn vader is Jan Schampers en heeft tijdens zijn werkzame leven bij de PTT gewerkt. Dus U kunt begrijpen dat uiteindelijk het muntje viel met de naam Toontje Post. Paps werd via de PTT (razzia's) te werk gesteld (1944-1945) in Kassel, Duitsland maar heeft kunnen ontsnappen en is via via uiteindelijk naar de regio Eindhoven terug kunnen keren. Ik ben er achtergekomen dat paps,o.a,. aan de Loostraat 2 is geweest. Wie kan zich mijn vader herinneren uit deze periode?


Datum: 16-08-2011
Naam: Marianne van Beelen-Schampers  
img

De puzzle is opgelost. Via het Regionaal Historisch Centrum van Eindhoven heb ik verschillende en belangrijke info toegestuurd gekregen. Uit verhalen weet ik dat paps ondergedoken is geweest en dit zal bij zijn oudste zuster zijn geweest. Mijn ouders, 1 zusje en broertje hebben in de Loostraat 2 gewoond in de periode na de bevrijding 31 juli 1945 tot oktober1947. Tegelijkertijd woonde er het gezin Th. Gilsing met 3 kinderen. Door het tekort aan woonruimte, vanwege WWII oorlogsgeweld, woonden na de oorlog meerder gezinnen tegelijkertijd in 1 woning.


Datum: 01-01-2014
Naam: Toon van den Hurk  
img

Ik was bevriend met Tiny. Wij gingen ook regelmatig met Toontje post bezorgen, en bij Anneke mochten wij tv komen kijken.