EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19673

Bijdrager:

Jaar:

1982

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Heesakkerstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Philips Brandweer

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Brandweer 80 jaar

Beschrijving

80-jarig jubileum Philips Brandweer 1902-1982.


Geplaatst op

24-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-10-2010
Naam: Mieke Martens  
img

In 1982 werkte ik bij de Philips Brandweer samen met Mia Christiaans (helaas overleden) en heb ik het jubileum meegemaakt. De commandant van de Philips Brandweer was toen de heer H. van Rouwendaal (zittend op de eerste rij 14e van links met naast hem volgens mij de heer Hagens). Het opmerkelijke was dat de man een halve arm miste. Mia zie je zittend 6e van links. Zij heeft jaren voor de Philips Brandweer gewerkt onder diverse commandanten.


Datum: 23-07-2011
Naam: Arie Philipsen  
img

Een hoogtepunt in de geschiedenis van de Philips Brandweer. Een qua manschappen en materieel hoog gekwalificeerd brandweerkorps dat hoorde bij de top van de Nederland. De komst in 1979 van de de heer van Rouwendaal, Philipsmanager afkomstig van de concernvestiging "Volt" uit Tilburg, was echter het begin van het einde van dit hoogst professionele brandweerkorps en haar geschiedenis.


Datum: 24-07-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het was een geweldig feest, de viering van het 80-jarig bestaan van de Philips Brandweer. We luisterden het muzikaal op met onze band "Fancy" (zie foto 5232). Het vond plaats in hun brandweerkazerne in Strijp, in of nabij de Cederlaan. Ik herinner me nog de barbecue die een deel van de ruimte in de rook zette. Echte brandweersfeer! Die avond kwam ik daar o.a. Jan Doré en Meint Krikke, allebei lid van het brandweerkorps, tegen.
<<< Ben, de juiste locatie had je toch moeten zien. (red.) >>>


Datum: 24-07-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Aha, Heesakkerstraat dus. Was ik effe vergeten. Natuurlijk, zeker vernoemd naar EiB-medewerkster Marie-Louise Heesakkers.