EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19706

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Vlokhovenseweg

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
de Woenselsestraat en Vlokhoven

Beschrijving

Deze luchtfoto uit augustus 1964 is een deel van een grotere luchtfoto. We zien hier de Woenselsestraat als een lint door het landschap lopen. Helemaal onderaan zijn de eerste huizen van de Generaal van Dedemlaan al gereedgekomen. Even daarboven ligt de Beekstraat. En weer daarboven, rechts van de Woenselsestraat, zal in 1968 de 'akkerbuurt' van Vlokhoven verschijnen. Links van de Woenselsestraat, aan de bovenzijde van de foto, liggen de Anna Mariaweg en de Hoolstraat. Nog drie of vier jaar en dan zal ook dit stukje Woensel tot het verleden behoren.
(Aviodrome 066419zr)


Geplaatst op

26-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-04-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Wat een verrassing, deze scherpe luchtfoto van de Woenselsestraat en Vlokhovenseweg, uit 1964. Heel herkenbaar en duidelijk waarneembaar is b.v. ons woonhuis uit die tijd, Woenselsestraat 120, met schuin daarachter ook het terrein met wasserij Morgenlicht, van onze buurman v.d. Akker. Ook de opslagruimte van afvalstoffen van Frijters achter ons huis en de grote, fraaie boerderij van Dekkers, huize ERICA geheten. Maar vooral de toen al hoge bomenrij vóór de boerderij van de Haas, in het midden van de foto, springen er uit. Deze bomen zijn gelukkig gespaard gebleven, en staan nu nog fier overeind, aan het begin van de Vlokhovense weg.


Datum: 27-04-2009
Naam: Ed van der Sande  
img

Schitterende foto. Krijg nu steeds verder een beeld hoe Woensel rond mijn geboortejaar 1968 in verandering was. Toen mijn vader door de weilanden te voet ging van de Hendrik Staetslaan naar Vlokhoven naar Unitas.


Datum: 27-04-2009
Naam: Sierd Loman  
img

Fantastische foto! Ook in relatie tot de serie foto's "bomen in Woensel" die ikzelf ingezonden heb, zoals foto 17731. Mooi kun je hierop de contourlijnen uittekenen van de wijk 't Hool en Winkelcentrum Woensel (gereed in 1972). Binnen een decennium zag het er totaal anders uit daar. Toentertijd reed er nog een stadsbus naar Vlokhoven. Ik dacht lijn V (of was het lijn S?). Even later, toen de lijnen nummers kregen, werden buslijnen "gevlochten" door de wijken heen (zoals de Generalenbuurt, De Tempel en Vaartbroek).


Datum: 30-04-2009
Naam: Peter  
img

Ik heb even op een oude stadskaart gekeken en het was lijn S ,die over een gedeelte van de Woenselsestraat reed. Eindhalte was toen de kruising Woenselsestraat  / Beekstraat.


Datum: 15-06-2014
Naam: Hans Hendriks  
img

Dan is volgens mij de het huis van de familie Jennissen (kolenhandel) en villa van de familie Cox ook nog te hekennen? Dit zou ter hoogte van het Catharinaziekenhuis zijn.


Datum: 16-06-2014
Naam: Antoon Franse  
img

Maar niet op deze foto Hans, daarvoor moet je naar foto nr. 32242.


Datum: 23-06-2015
Naam: Theo Swinkels  
img

Nee, hoor de familie Jennissen woonde op nr 272 op de hoek van de Reestraat. Wij woonden daar recht tegenover op nr 245 en wat je op de foto duidelijk ziet, is het huis van de familie Jaspers en Ruis in het Poelerstraatje.
Daarvoor ligt de Beekstraat met de boerderijen vav de families Willems en van Rooy. Waar die witte zandweg uitkomt was ongeveer tegenover het huis van de familie Eikholt op ongeveer nr 190.
De Beekstraat komt hier op deze foto niet uit in de Woenselsestraat.