EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1975

Bijdrager:

Jaar:

1902

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rechtestraat (9)

Beschrijving

Hier is wat duidelijker te zien hoe het pand van de latere Chicago (tweede van rechts) er in het begin van de eeuw uitzag. Inderdaad nog geen boog, maar wel de bekende betonnen paaltjes met kettingen. Die kwamen in die tijd bij heel veel panden voor. Waarom staat er bij veel van dit soort foto's altijd weer ergens een ladder tegen een gevel?


Geplaatst op

16-11-2005

Reacties:

Datum: 06-12-2008
Naam: Ad Matheeuwsen  
img

Er word verteld dat het tweede pand van rechts het latere Chicago zou zijn, maar in de latere Rechtestraat zou dit ter hoogte moeten zijn van de drogisterij van Martin en het pand dat de latere Chicago zou worden staat er niet op. En het blijft eeuwig zonde dat het stadhuis in de jaren 50 is afgebroken.


Datum: 08-12-2011
Naam: Herman ter Heide  
img

LS,
Uw opmerking over de ladders is wel terecht. Een verklaring zou kunnen zijn dat in de binnenstad van Eindhoven een redelijk aantal glazenwassers actief was. Nico van Baardwijk (mijn stiefvader) had een heel groot aantal winkels als klant, waarvan minimaal 1x per week de ramen werden gewassen en de portieken werden geschrobd, maar meestal meerdere keren. Nico van Baardwijk was zelfstandig actief vanaf 1939. Ik heb de glazenwasserij in 1961 officieel voortgezet. Voordien werkte hij bij de fa. Speijer. Nico Speijer woonde toen op de Biesterweg. Ze waren het niet altijd eens met elkaar want iedereen probeerde klanten van elkaar af te nemen. En onenigheid was er ook regelmatig. Een andere glazenwasserij was die van de fa.de Haan uit de Kerkstraat. Dit was van huis uit een schildersbedrijf maar hadden ook glazenwassers in dienst. Pas na de jaren 1958 is de concurrentie nog groter geworden.


Datum: 08-12-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Aha Herman, dit verklaart natuurlijk al die mooie binnenstadfoto's van jou op deze website. Hartstikke bedankt daarvoor!