Fotonr.: 19834
Bijdrager Frans van Beers
Jaar: 1928
Locatie 1.:Stratum |222 Gerardusplein |Anjelierstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Anjelierstraat (2)

Beschrijving Katholieke Illustratie: "Stratum - een kiekje tijdens het schaftuurtje"
Geplaatst op 08-05-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 01-03-2011
Naam: K. vd Hoeven img

Op de foto zien we waarschijnlijk de Etoswinkel op de hoek van de Leostraat en de Anjelierstraat. Leostraat 81 ofwel Anjelierstraat 2A


Datum: 26-08-2019
Naam: Paul van der Cingel img

Dat kun je je nu toch niet meer voorstellen, maar tot na de oorlog was dit geen ongewoon gezicht in Eindhoven. Ik herinner mij dat op de Emmasingel de Philipsarbeiders met hun rug tegen de Witte Dame de inhoud van hun lunchtrommeltjes zaten op te eten. Bij Garvelink in de Vondellaan zaten ze gewoon op het trottoir.


Datum: 26-08-2019
Naam: wil van hout img

Het is goed te bedenken dat in die tijd de zogenaamde schafttijd maar een half uur was. Er kwamen zo links en rechts wel kantines voor de werklui, maar dat was in veel gevallen een eind lopen zodat het een deel van die tijd afsnoepte. Dus het was meest kantoorpersoneel dat hiervan kon genieten. En Jan met de pet moest nog enkele jaren wachten. Ik kan mij nog goed herinneren dat wij twee uur tussen de middag vrij waren. Dat werd dan een wandeling van de DAF langs de voetbalvelden in de richting Geldrop en weer terug. Dat was weer het andere uiterste.