EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1984

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Limburglaan*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De vroegere Limburglaan. (1)

Beschrijving

De Limburglaan was een grote, met kaseien belegde, verbindingsweg tussen Gestel en Strijp. Hij liep van het kruispunt Botstraat-Laagstraat naar de Hastelweg. Van deze straat is niets meer over dan de naam die voor een deel van de rondweg werd gebruikt, welk deel enigszins overeen lijkt te komen met de ligging van de vroegere Limburglaan.


Geplaatst op

17-11-2005

Reacties:

Datum: 17-11-2005
Naam: Anne Troost  
img

Kijken wij dan nu op de st Lambertuskerk? De Laagstraat loopt dan tussen de huizen door. Wanneer zou deze weg er dan zijn gelegd.
Op mijn oude kaart staat hij niet eens op, ook niet met naam. Of het moet het pad tussen de Laagstraat en de Engelsbergenstraat zijn geweest maar dat lag meer naar het centrum van Eindhoven voorbij de Baarsstraat.


Datum: 15-06-2008
Naam: Jos Michielsen  
img

De vroegere Limburglaan was inderdaad een weg met kasseien. Liep van de Botenlaan naar de Karel de Grotelaan. Vanaf de Hastelweg bekeken lag links van de Limburglaan Den Bult. Een verhoogd gebied waar je fijn kon vliegeren. Daar stond een groene woonwagen van de familie van Griensven. Daar achter lag de boerderij van de familie Bouwmans. Hier tussendoor liep een breed pad van de Limburglaan richting Elias fabriek; dus richting Philipsdorp. Dit pad liep ter hoogte van de huidige Mercedesgarage. Op de plek waar nu de Beemdstraat loopt, stond vroeger (1954)de kleuterschool. Hiervoor lag het zgn. Ambonezenkamp. Aan de andere kant van de Beemdstraat lagen de Mekrietjes. Ik heb het nu over de periode 1955 - 1962.


Datum: 11-03-2009
Naam: Hennie de Groot  
img

Deze foto is karakteristiek voor oud Gestel. Daarom wil ik via deze foto Jan Jegerings herdenken, die op 16 februari 2009 is overleden.
Jan Jegerings, schrijver van o.a. de boeken Oud Gestel, tussen Gender en Tongelreep en Zo mooi was Eindhoven.
Jan, hartstikke bedankt voor de mooie boeken en foto's die je ons gegeven hebt.
En dan toch mar efkes op z'n Gessels; Jan, hou 'n par stuulekes vrij daorboove, as wij dan komme, kenne we toch nog dur buurte.
Houdoe Jan, see you in heaven. Hennie