EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1985

Bijdrager:

Jaar:

1937

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

721 Genderdal

Straat:

Limburglaan*

Onderwerp 1.:

Plattegronden / Topografie

Onderwerp 2.:

Gestel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De vroegere Limburglaan. (2)

Beschrijving


Geplaatst op

17-11-2005

Reacties:

Datum: 03-02-2006
Naam: Hans van Melis  
img

1937 Hier lag volgens mij al een echte mopsebrug. Op de foto van rond 1930 is nog sprake van een balkenbrug.


Datum: 03-02-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Beste Hans, uit zeer betrouwbare bron, weet ik van mezelf dat de Mopsebrug niet meer was dan een paar balken over de Gender. Op deze kaart komt de Mopsebrug NIET voor


Datum: 05-11-2006
Naam: Hans van Melis  
img

In die naar boven gerichte hoek van de Limburglaan vlak bij de Gender, werden de Herder- Ram en Ooistraat aangelegd. Hier werden de Maycrete woningen van foto 2024 gebouwd. Op foto 2025 is de Limburglaan al verlegd. Op foto 7082 de planfase.


Datum: 20-02-2009
Naam: Rini Talens  
img

Welke brug is dit? De Lodewijkstraat en het afwateringskanaal staan hier in 1937 nog niet op, dat kan verwarrend werken. Als je nu het verlengde van de Kreeftstraat doortrekt, dan ga je zo ongeveer recht over deze brug in 1937. Doe dat zelfde met de kaart van Eindhoven uit 1959 en je ziet dat de brug ineens verdwenen is (!), maar ook dat het huidige stratenplan er al wel ingetekend staat en vanuit die plannen zie ik, dat er op diezelfde plaats nu een fietsbrug ligt (waarover ik 7 jaar lang, 2x daags gefietst heb vanwege mijn werk, gelegen op de hoek Beemdstraat / Lodewijkstraat). Conclusie: Die brug van toen ligt op dezelfde plaats als de brug van nu. Die brug van nu is een brede betonnen plaat, waarop 2 fietsers ruim naast elkaar gelijk kunnen overfietsen, die Mopsebrug was dat dus duidelijk NIET en in die zin weet Hennie (zeer betrouwbaar van zichzelf) dat'ie gelijk heeft. Maar ook een Mopsebrug over de Gender heeft aan- en afvoerwegen en waar zijn die wegen dan? Als mogelijkheid blijft dan nog het Vonderke over maar dat is niet de Mopsebrug. Ik denk dus dat we hier: of een nieuwe brug hebben, of dat die Mopse brug wel degelijk op deze plaats heeft gelegen en gewoon is gemoderniseerd en in die zin heeft Hans dan gelijk en is dit nog steeds 'De Mopse Brug'.


Datum: 20-02-2009
Naam: Lies de Groot Rooijakkers  
img

Rini kijk eens naar foto 2778 dat is een foto van de mopsebrug en op foto 2796 staat waar die precies was.


Datum: 21-02-2009
Naam: Rini Talens  
img

Ik zie 't Lies, de echte Mopse brug lag wat stroomafwaarts van de brug op deze foto. Ongeveer waar nu de Limburglaan over de Gender gaat schat ik(?). Ik meen ook te zien dat tot aan de Gender de aansluiting op de hedendaagse brug vanuit Strijp er al wel lag. Hoe heet nu die brug hierboven?