EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1991

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Hotels

Onderwerp 3.:

Hertog Hendrik / Hotel Royal / Mei Ling

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hotel Royal

Beschrijving

Hotel Royal op de hoek Vestdijk en de (korte) Geldropseweg. De uitstraling van buiten sober en strak was binnen ook zo. Behalve met carnaval. Carnavalsvereniging "De Bolhoedjes" heeft daar jaren, ik dacht van 1965 tot 1970, hun residentie gehad. De Bolhoedjes zijn opgericht in 1958 bij cafe Jo Sauter. De naam bolhoedjes kwam niet van de Bolhoed maar van ??????


Geplaatst op

17-11-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-05-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hoi Anne, In 1969 zaten De Bolhoedjes er in ieder geval nog. Ik heb er toen zelf 4 dagen muziek gemaakt als basgitarist van The Jerseys.


Datum: 16-05-2006
Naam: Rini Talens  
img

Ja de Bolhoedjes zaten daar in 't begin. Later verhuist naar Cocagne. Het was een studentikose vereniging, maar hoe ze aan hun naam zijn gekomen?


Datum: 16-05-2006
Naam: Anne Troost  
img

He Rini dat valt me tegen dat je niet weet hoe ze aan hun naam zijn gekomen. Zoals gezegd de naam komt niet van de Bolhoed maar, ik citeer van de website van de Bolhoedjes:De naam Bolhoedjes werd bedacht door een van de oprichters. Hij had namelijk een auto van het merk Messerschmidt. Deze auto had de bijnaam ?het bolhoedje? einde citaat. Op hun website staat nog een foto van dat wagentje


Datum: 04-06-2008
Naam: Lisonne Van Kempen Tielemans  
img

Ik weet niet wanneer Hotel Cafe Restaurant Royal gesloopt is ten faveure van Mei Ling. Maar ik weet wel uit mijn tienerjaren dat wij daar altijd afspraken om op carnavalszondag naar Valkenswaard en op maandag naar Den Bosch te gaan voor de optocht (met de haone?) en ander gespuis om 's avonds weer op tijd in Eindhoven te zijn. Ik praat hier over 1968/1974.


Datum: 22-08-2014
Naam: E. Schuurman  
img

Royal is nooit gesloopt geweest maar drastisch verbouwd.
De schoonvader van Peter Koelewijn was de uitbater van hotel Royal.