EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2013

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Schoenen / Schoenreparatie

Onderwerp 3.:

Mangelmans

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Schoenenwinkel van Mangelmans.

Beschrijving

De schoenenwinkel van J.H. Mangelmans, gelegen aan de Tongelresestraat nr. 344. (RHCe 0003894)


Geplaatst op

19-11-2005

Reacties:

Datum: 19-11-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Mangelmans was ook een zadelmaker en is later naar het Hofke gegaan. En van die witte doos daar in de voortuin hangt mij bij, dat dat een garage was.


Datum: 22-02-2006
Naam: Hans van Eck  
img

Een van de (klein)zonen is nog burgemeester van Best geweest.


Datum: 19-09-2006
Naam: PHC.Guns  
img

De zoon Willy Mangelmans heeft destijds nog een café gehad, Bonaparte aan het Stratumseind, naast café de Plekhoek.


Datum: 12-10-2007
Naam: Jo Mangelmans  
img

In dit huis ben ik opgegroeid. Ik had drie zusters en twee broers. Van hieruit ben ik getrouwd in 1957.


Datum: 24-03-2008
Naam: Herman Vos  

Mijn opa en oma hebben hier altijd een schoenenwinkel gehad tot aan zijn pensioen. Ze zijn hierna verhuisd naar de Poeiersstraat (34?) en daar zijn beiden gestorven. De kinderen waar mijn moeder het over heeft zijn Piet, Jo (mijn moeder), Jan, Roos, Iet en Wil(lemien).
Ik weet niet of opa zadelmaker is geweest, ik heb alleen maar schoenen gezien. Bij 't Hofke woonde ook een Mangelmans en dat was in ieder geval familie. Ik meende dat die iets van de kleine Mangel werd genoemd. De Mangelmans die burgemeester in Best is geweest is een neef van mijn moeder.


Datum: 09-06-2008
Naam: Riet Mangelmans  
img

Het huis op de foto is van mijn oom. De Mangelmans van 't Hofke heeft nooit op de Tongelresestraat gewoond. Hij was Wilhelmus en is in hetzelfde huis geboren en overleden, dat was op 't Hofke. Hij was ook de zadelmaker. Het was mijn vader.


Datum: 20-12-2008
Naam: Maarten Swemmers  
img

Mijn neef Herman heeft het juist dat opa en oma zijn verhuisd naar de Poeijersstraat 34. En mijn moeder Wilma wist mij te vertellen dat Wil van Hout gelijk heeft over die witte kist in de tuin van de buurman. Op de één of andere manier schijnt daar een DAF in te passen...


Datum: 20-12-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Leuk dat mijn bevindingen bevestigd worden. Maar met die garage is niks mis. Ik herinner mij dat op de Tilburgseweg een houten kist stond waar met regelmaat een auto in verdween. Die stond tegen het talud van de A2-afrit, die gisterenochtend geheel gerenoveerd geopend is. Jaren heeft deze weg banden van auto's vernield. Nu is de afrit met rotonde een toonbeeld ter navolging geworden.


Datum: 21-12-2008
Naam: Wil van Hout  
img

De eigenaar van die kist was een gehaaide knutselaar. Hij had er van die eierkistsluitingen op zitten zo ik mij herinner. Zodoende ging het hele frutje, als een overjas open. Maar de auto heb ik nooit gezien.


Datum: 27-03-2014
Naam: Jan Bogers  
img

Ik meen dat dit het huis is van mijn overgrootouders, Jan Bogers van Nuenen. Johannes Bogers is geboren in 1851 en gestorven in 1920. Het pand had eerst twee dezelfde ramen aan rechterzijde, later is het verbouwd tot winkel.
Mijn overgrootvader was thuiswever. Ik heb nog een foto van het huis met mijn overgrootouders ervoor. Volgens mijn vader stond rechts het weefgetouw.
<<< Jan, foto's zijn altijd welkom. (Red.) >>>


Datum: 07-04-2014
Naam: Eric Kemperman  
img

Leuk verhaal over die garage. Nu is de voortuin het fietspad, en voor zo'n garage zou je tegenwoordig een bouwvergunning moeten aanvragen.


Datum: 07-04-2014
Naam: Sjef van Eijk  
img

De foto waar Jan Bogers het over heeft is inmiddels geplaatst, zie 35052.


Datum: 10-07-2017
Naam: Jo Konings  
img

Ik woonde aan de overkant en wij hadden een gezin met elf kinderen. Mangelmans was onze hofleverancier en we hebben als kinderen daar veel gespeeld. Ik mocht ook zogenaamd schoenen lappen, dat gebeurde in het rechter gedeelte van het huis. De ingenieuze box rechts stond in de voortuin van de familie Douze en was precies gemaakt in de vorm van de Daf 33 waarvan pa Douze de trotse bezitter was (een van de eerste). Voor mijn hulp kreeg ik altijd een boterham met honing (smullen). Ze bakten in de keuken op zaterdag altijd een tulbandcake in een wonderpan.