EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20148

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Keizersgracht

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Monumenten

Onderwerp 3.:

Gemeentelijke monumenten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Keizersgracht 20-26

Beschrijving

Een van de opjecten die bij de actualistie in 2008 op de gemeentelijke monumentenlijst is gekomen. Het complex Keizersgracht 20-26 werd gebouwd in 1931 en valt op vanwege de gave staat waarin het pand verkeert. Opvallend is dat de winkelpuien van dit complex de tand des tijds hebben doorstaan. Met de nieuwe monumentenstatus kunnen er wat ons betreft nog talloze decennia bij! Bron: Van Abbe Stichting


Geplaatst op

01-06-2009

Reacties:

Datum: 01-06-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

En zo is het maar net! Ik weet dat de eigenaar van plan was de houten puien knal-oranje te schilderen. Ik hoop dat dat plan nu in de prullenbak ligt!


Datum: 20-06-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Deze huizen zijn gebouwd boven de gedempte stadsgrach. Na het laatste huis rechts wijkt de rooilijn flink naar achter. Eens waren daar de voortuintjes met bruggetjes over de stadsgracht van de oudere huizen, met op het eind het huis van Fens. In het rechtse pand heeft jarenlang een apotheek gezeten, Van der Vinne.


Datum: 07-12-2016
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

De grond van het schuurtje achter het pand van J. Geerlings, apotheker, is mogelijk vervuild. In de jaren '50 gingen alle vloeibare medicijnen door de gootsteen. Ik heb dat zelf allemaal gezien. Vroeger brachten mensen van niet gebruikte restanten terug naar de apotheek. Wat te denken van experimenten van apothekers. Het is een heel mooi groot pand.


Datum: 07-12-2016
Naam: Ben Brekelmans  
img

Mij staat bij dat op de bovenverdieping van een van deze panden Brocking, een groothandel in kappersbenodigdheden, was gevestigd. Het was een firma uit Breda, die hier in Eindhoven een steunpunt had. Samen met mijn vader ben ik daar een paar maal geweest om inkopen te doen.


Datum: 07-12-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

In het adresboek van 1954 vind ik Bröcking op Wal 24. In 1964 zit hij op de De Greefstraat.


Datum: 07-12-2016
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hartstikke bedankt, Tini. Het kan toch niet zo zijn dat de panden op deze foto ooit om wat voor reden dan ook, genummerd zijn geweest aan de Wal? Ik had me echt zo'n zelfde pand voor ogen.