EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20235

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Nieuwstraat

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Bevrijdingsfeesten / Bevrijdingsherdenkingen

Onderwerp 3.:

1944

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bevrijdingsfeest Eindhoven

Beschrijving

Een foto,welke ik in een schoenendoos tegen kwam. Deze foto is genomen toen Eindhoven werd bevrijd. De personen die hierop staan komen uit de buurt Leostraat - Bremstraat. Een aantal personen hierop ken ik nog, (ikzelf ben van 1945) en ben op de Leostraat geboren en getogen. De personen welke ik herken zijn Mevr Rennes, Hr Sprangers en dochter Toos, Harrie vd Ven, Door Rombouts, Minie Rennes, Dhr Vogel en dat kleine koppie uiterst rechts is mijn zus Lies Smulders Verhoeven. Mijn vraag, waar is de Foto genomen en wie staan er nog meer op? De dames staan met collectebussen en voor welk doel? Wie weet er meer?


Geplaatst op

11-06-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-06-2009
Naam: P Hertogs  
img

Deze foto is genomen in de Nieuwstraat en men kijkt richting Vestdijk.


Datum: 08-10-2009
Naam: Annette Pompe  
img

Ik ben de dochter van Toos Sprangers en Jan de Jong uit de Bremstraat. De collecte was volgens mijn moeder bestemd voor het oorlogsmonument. Jan Klei staat ook volgens haar op de foto, is een grote man. Zijn vrouw heeft destijds mijn moeder( het zigeunerjurkje) aangekleed. Ze gaat de foto nader bekijken en hopelijk komen er meer details uit. Overigens zijn mijn ouders nog in een goede gezondheid samen, alweer 53 jaar getrouwd. Waar blijft de tijd.


Datum: 09-10-2009
Naam: tommie Smulders  
img

Leuk om te zien dat er nu reactie komt. Ik wist niet dat Jan de Jong met jou moeder Toos Sprangers is getrouwd.
De Fam de Jong ken ik goed, Met Tonnie de jongere broer van Jan ben ik vroeger bevriend geweest, ik kan me ook nog hun zus Ria??? herinneren. Van jou Oom Tonnie de Jong heb ik nog een foto, met daarop ook Gerrie van Geel, Corry van Rennes, en ikzelf. Deze is gemaakt bij de Leemkuilen waar we vroeger dikwijls gingen zwemmen. Hopelijk komen er meer details?


Datum: 11-10-2009
Naam: Annette  
img

Nog enkele namen van mensen op de foto zijn: langs Harrie van de Ven staat Jan Klei, Annie van Rooi, Graad van der Heijden. Dat kleine koppie ertussen is Banken van het Bloemenplein. Langs Jan Vogel is mevr van der Heijden, dhr van Bergeijk, mevr van Bergeijk. Deze mensen zaten in de organisatie van het bevrijdingsfeest voor de buurt, waaruit later de buurtvereniging ontstond. Alle mensen waren eensgezind en iedereen deed mee. Het hondje van Graat van der Heijden (de vrouwelijke man) moest het aapje voorstellen wat bij het orgel hoorde, vandaar het jasje voor de hond. Iemand had connecties met de slager uit de buurt, zodat iedereen een plakje worst kreeg, in die tijd was niets voorhanden dus het was een echte traktatie. Ria de zus van Jan de Jong heeft nu nog steeds contact met de meisjes van Renes, van Bokhoven en Tonnie Strijbos