EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20372

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

St Josephlaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Communicanten Tongelre

Beschrijving

Communie 1960 in de St Jozefkerk Poeijersstraat. Samenkomst communicantjes voor de H.Mis bij de ingang van de kleuterschool.


Geplaatst op

23-06-2009

Reacties:

Datum: 23-03-2011
Naam: Ger van der Palen  
img

Vreemd, dat hier nooit namen bij zijn gekomen. Moet toch nog wel kunnen?


Datum: 24-03-2011
Naam: Marijke de Groot- Thijssen  
img

Ja, moet kunnen Ger. Bekende snoeten, maar durf niet zeker te zeggen. Meisje vooraan met handje op de rug (zal wel iets kriebelen door die hard gesteven communikantenjurk), lijkt op Marian Kuijten. 2e jongen van links, beetje schuin achter voorstaand jongetje, lijkt op eentje van Smits, Leo of Martien. Zal mijn broertje eens raadplegen hierover. Grote jongen, vooraan in het zwart of donkerblauw, lijkt op Adje Temmen?


Datum: 08-07-2014
Naam: Elly van Belkum-lenting  
img

ik ken maar 1 jongen bij naam-dat is de 2e jongen van rechts en is Job Heemskerk. Bij de meisjes weet ik iets meer -ook niet veel.
Het meisje met de hand op de rug heet volgens mij Bettie, het meisje daarachter is Els Kuipers en ik sta 2e rij helemaal links, Elly Lenting zoals ik met mijn meisjesnaam heet


Datum: 07-02-2015
Naam: Leo Smits  
img

Dat 2e menneke van links ben ik Leo Smits, ik heb er mijn communiefoto's nog eens op nagekeken en heb mijn H communie gedaan in 1959, volgens mij is deze foto gemaakt aan de zijkant van de kerk, met op de achtergrond de flats van de Jeroen Boschlaan. Ik herken een aantal gezichten maar ik kan er geen namen bij bedenken. Toch leuk deze foto, ik had hem zelf niet.


Datum: 30-07-2015
Naam: Jan Wijn  
img

De jongen op de voorste rij derde van rechts lijkt op Henry Lodewijks, hij was in die tijd mijn buurjongen uit de St Josephlaan, de familie is een paar jaar later verhuisd naar de Bloemfonteinstraat.