EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20381

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Nieuwe Emmasingel

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Blob

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Blob krijgt een schil

Beschrijving

Maandag 22-6-2009 de blob wordt geschild of beschild. De eerste 2 verdiepingen zijn nu op maximale doorkijkbaarheid. Het zal toch wel een bezienswaardigheid worden, evenals de ingangen van de fietsenkelder, (met de namaak vindplaats van de Woenselse poort,) op het 18 Septemberplein.


Geplaatst op

24-06-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-07-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik ben heel erg benieuwd hoe het geheel eruit ziet als alles klaar is, ziet er nu al indrukwekkend uit. Er is al zoveel negatiefs gezegd en geschreven hierover en wie weet kunnen we straks toch positief ziijn. Vernieuwing kan ook heel verrassend zijn.


Datum: 24-08-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Het is nu 10 maanden geleden dat de eerste paal de grond in ging van de Blob op de Nieuwe Emmasingel. Het gebouw is op een oor na klaar en zal een verrijking van onze stad betekenen. Uit binnen en buitenland zal er aandacht voor zijn, gezien de opmerkelijke constructie. Niet alleen de buitenkant spreekt tot de verbeelding, maar ook binnen het gebouw worden de vloerdelen gedragen door zuilen die niet boven elkaar staan wat zeer ongewoon is. Dergelijke constructies kunnen ten enemale niet tot stand komen zonder gebruik van de computer. Het zal dan ook een voorbeeld zijn en waarschijnlijk blijven uit het computertijdperk. Ik kijk met aandacht uit naar de volgende Blob die op de hoek van de Hermanus Boexstraat zal verrijzen.