EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20422

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Calamiteiten

Onderwerp 2.:

Branden

Onderwerp 3.:

Overige Branden

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Brand goederenloods

Beschrijving

Bijgaande persfoto vermeldt: "Een kale vlakte met zwart geblakerd puin: dat is het enige, wat er nog restte van een grote goederenloods van de Nederlandse Spoorwegen te Eindhoven, nadat het gebouw in de nacht van zaterdag op zondag door de vlammen was vernield." Echter een datum wordt niet genoemd. Maar zien we daar achter het puin de steigers voor de klokkentoren van het nieuwe station? Dan zou het dus 1954 moeten zijn?


Geplaatst op

26-06-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-06-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Als ik mij goed herinner was de gemeenteraad tegen de afbraak van deze loods die volgens mij van Van Gend & Loos was. De loods brandde af. Kort hiervoor brandde de trouwzaal ''Sancta Ursula'' bij het stadswandelpark af, waar de raad ook tegen de afbraak was. De geruchten over brandstichting in beide gevallen waren niet van de lucht. Bewijs is dacht ik nooit gevonden.


Datum: 03-01-2012
Naam: Eric Kemperman  
img

Deze loods stond naast het oude station, zie de puntdaken links op de foto. Was deze loods blijven staan, dan had hij midden op de huidige Stationsweg gestaan (zie ook luchtfoto 28142), de nieuwe verbinding tussen de Fuutlaan en het 18 Septemberplein. En na realisatie van het hoogspoor lag deze loods ook niet meer drect aan het spoor; Van Gend en Loos heeft een nieuwe loods verderop aan de Fuutlaan gebouwd (in gebruik vanaf 1956). Met andere woorden: een sta-in-de-weg. En daar wisten ze in Eindhoven in die tijd wel raad mee. "In de brand, uit de brand".......


Datum: 10-03-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

Leuk dat er na bijna 60 jaar nog steeds mensen zijn die die zich geruchten over brandstichting kunnen herinneren, hoeveel bewijs heb je nodig?


Datum: 11-03-2013
Naam: Eric Kemperman  
img

De puntdaken links zijn van het oude station en het oude postkantoor. Die werden enkele jaren later gesloopt.
=== Voor een overzicht van de gebouwen langs de latere Stationsweg KLIK HIER = (Red.) ===


Datum: 03-09-2013
Naam: Th. Verschueren  

De goederenloods van de Nederlandse Spoorwegen met een lengte van ca. 160 meter stond aan de toen genoemde Losweg. Het verhoogde laadperron van het gebouw begon ongeveer waar later het grote postkantoor werd gebouwd. De loods werd door deze brand op 8 oktober 1955 totaal verwoest.


Datum: 23-12-2016
Naam: A. Hartsinck Hollaar  
img

Inderdaad niet in 1954 maar 8 oktober 1955 stond 's nachts Van Gend & Loos in lichterlaaie. Ik weet zeker dat ik 7 jaar oud was toen ik daar vanachter het raam van ons huis (Dommelsraat 4) getuige van was.