EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20444

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Tongelre

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Panorama vanaf de gasketel

Beschrijving

Met zicht op de Poeijersbrug. Ook is het gebied van Lakerlopen rondom het Rembrandtplein zichtbaar, gerealiseerd ca 1950.


Geplaatst op

29-06-2009

Reacties:

Datum: 29-06-2009
Naam: Wim Habraken  

Mijn vader (zie foto 19957) heeft jarenlang op de Gasfabriek gewerkt als Stoker-Machinist. Sommige jaren vroegen ze vrijwilligers om de gashouder te schilderen. Mijn vader heeft dat een paar keer kunnen doen. Zo had hij in die schildertijd geen nacht- laat- of vroegdienst en was in het week-end ook thuis. Overigens en heel toevallig: Mijn schoonvader (ik heb hem nooit gekend - hij was al overleden toen ik verkering kreeg met mijn vrouw 40 jaar geleden) heeft ook op de gasfabriek gewerkt en ook heel toevallig: ook hij heeft geschilderd aan de gashouder! Wie weet hebben onze vaders, zonder dat ze het wisten natuurlijk, samen aan die gashouder gewerkt. Toeval - de wereld is klein.


Datum: 27-09-2009
Naam: Ad van der Weijden  
img

Hallo Wim. Is dit de witte gastoren die in het verlengde stond van de van der Helststraat. Ik heb daar gewoond van mijn geboorte in 1957 totdat ik verhuisde naar Elburg 1977. Helaas zijn er niet veel foto's meer van deze bijzondere witte gastoren


Datum: 02-10-2009
Naam: Redactie  
img

De brug op deze foto is de Poeijerse Brug. Rechts daarvan zie je het pand van Hurco. De eerste weg daarna, aan de linkerkant van het kanaal, zie je de eerste aanzet van de rondweg. Het is de parallelweg die vlak voor Campina doorloopt (Dirk Boutslaan). Zo zie je Giovanni, dat Hurco echt niet zo ver van Coolen af ligt. Dit is ook duidelijk te zien op foto 21450. Daar steekt Hurco boven de laagbouw van Heras uit.


Datum: 05-10-2009
Naam: H.Joosten  
img

De boerderij links van de brug, daar woonde de familie Boelens in. Links achter op de foto zie je nog de schoorsteen van de fabriek van van Dissel.


Datum: 16-10-2014
Naam: A. van Overbruggen  
img

Ad, dit is inderdaad helemaal links op de foto de witte gasketel. Die stond langs het Eindhovenskanaal, in de buurt van het woonwagenkampje, het Doolplein.
Op de foto zijn ook duidelijk te herkennen rechts de kerktoren van de Sint Antonius van Paduakerk in het Villapark, links daarvan de gasketel aan de Nachtegaallaan, de kerktoren van de Paterskerk en de twee torens van de Sint Catharinakerk in het centrum van Eindhoven.
Op de akkers rechts, zijn langs het kanaal veel bedrijfjes gebouwd en verder naar rechts zijn er huizen gebouwd en is het Sint Calictuskerkhof aangelegd.


Datum: 17-10-2014
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Toch wel aardig te vermelden, dat het huis wat je net voorbij de Poeiersbrug ziet staan, er nu nog steeds staat. De Poeiersbrug is verdwenen en voorbij het huis is nu de rondweg, die een viaduct over het kanaal heeft.


Datum: 17-10-2014
Naam: Theo van den Dungen  
img

Naar mijn mening zien we rechts boven het midden de Ruijsdaelbaan ( herkenbaar aan het electriciteitshuisje) en door loodrecht op straten als Gerard Doustraat,Terwestenstraat,Theodoor van Thuldenstraat, A.van Diepenbeeckstraat, Jan van Goyenstraat en Antoon der Kinderenstraat.