EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20515

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Schouwbroekseweg

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Schouwbroekseweg

Beschrijving

De trouwdag van mijn ouders, Jan van de Laar en Riek van der Zee op 24 juli 1947. De foto is genomen voor het ouderlijk huis van mijn moeder aan de Schouwbroekseweg 26C.


Geplaatst op

04-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-12-2009
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens  
img

Dit is bijna een koninklijke bruiloft, met koets en livreiknecht! Spijtig dat het bruidspaar niet echt goed te zien is. 't Is ook net of er nog een bruid met bruidsboeket op de achtergrond staat. Zelfs met stevig inzoomen kan ik er niets van maken. Kun je misschien zeggen hoe ik dit moet zien, Mark?


Datum: 21-12-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Dergelijke taferelen kwam je in die tijd bijna overal tegen. Een auto was nog niet of nauwelijks te krijgen, terwijl Oosterbosch op de Leenderweg een hele stoeterij had. Naar ik meen was dat tegenover de bioscoop.


Datum: 21-12-2009
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens  
img

O, was dit de reden, meneer Van Hout: geen auto's voorhanden. Ik vroeg me altijd al af waarom onze groentenman ook met paard en wagen kwam. Ik ben zo'n beetje van diezelfde tijd en heb ook bruidskoetsen opgemerkt in het straatbeeld. Maar dan nog, het was als compliment aan de inzender bedoeld. Het oogt mooi.


Datum: 21-12-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Carla, hoe weet jij dat ik mijnheer ben? Ik had nog wel met een hoofdletter mijn voornaam bekend gemaakt. Het is natuurlijk wel voor jou een kleine moeite en ik hoor het zo graag! Als het maar bij een grapje blijft, heb ik er geen moeite mee.


Datum: 21-12-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Mijn moeder zou wel trots zijn geweest als haar bruiloft als koninklijk werd ingeschat. Mijn ouders hadden het in die jaren niet zo breed maar de huwelijkdsdag was natuurlijk wel bijzonder. Denk dat mijn oma, die om de hoek op het Trudoplein een dameshoedenzaak had, wel wat in de melk te brokkelen had. Er zijn natuurlijk veel meer mooie foto's van deze dag maar op deze foto is juist de Schouwbroekseweg goed te zien. Denk dat het vanuit deze locatie gezien het er nu wat anders uit ziet.


Datum: 21-12-2009
Naam: Gerard de Beurs  
img

Kan het affiche/de poster aan de muur van de Katholieke Volkspartij zijn?


Datum: 22-12-2009
Naam: Wim Habraken  

Ach. Wij zijn in 1971 getrouwd - ook in een koets, die was wit. De prijs was eigenlijk lager dan we voor een trouwauto zouden hebben betaald. Als ik het me goed herinner waren onze koetsen van een Strijpse stoeterij. Gilelen - kan dat? Eerder heb ik daar foto's van ingezonden, met heel veel Stadhuisplein erop. Helaas heeft die publicatie niet gehaald.


Datum: 12-04-2010
Naam: Johan Vervest  
img

Gielen had zijn koetsenverhuur op de hoek Strijpsestraat / Kerkakkerstraat. Van de oorspronkelijke stallen staan er nog steeds overeind.


Datum: 02-01-2013
Naam: Netty Habraken-Versantvoort.  
img

Mark, volgens mijn ouders was het een gezellige bruiloft. Mijn vader was ceremoniemeester en als er een fles drank werd geopend moest hij eerst keuren, dus je weet wel hoe dat op het eind van de avond afgelopen is, niet meer recht lopend naar huis.


Datum: 22-04-2016
Naam: Jeroen Knoops  
img

60 jaar later stond ik op dezelfde plek. 26C is een fijne plek om te wonen. Mooi om te zien hoe het eruit gezien heeft, met die oorspronkelijke kozijnen.