EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20559

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Cyclamenstraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Boekerij / De Zuidwester

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Cyclamenstraat

Beschrijving

1e deel Cyclamenstraat met op de hoek Gladiolusstraat, de R.K. Openbare Bibliotheek (Boekerij), tegenwoordig Zuidwester. RHCe Atlantis nr. 0019726


Geplaatst op

08-07-2009

Reacties:

Datum: 08-07-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Rechts het Gerarduspark, waar nog lange tijd een rolschaatsbaan omheen heeft gelegen. Bewoners van dit stuk Cyclamenstraat die ik me nog herinner: fam. Molhoek, fam. Muermans, fam. Bockholts, fam. v.d. Boogaard, fam. Huender, fam. van der Heijden.


Datum: 09-07-2009
Naam: Albert Bockholts  

Een schitterende straat. Er hebben o.a. gewoond op: 1. Mw. Bets Glaudemans, directrice van de bibliotheek; 3. de fam. Bakker; 5. de fam. Chr. Schäfer Sr.; 7. de fam. Molhoek; 9. de fam. Verhoef; 11. de fam. Bockholts; 13. de fam. Driessen; later de fam. Van Hoof en de fam. Ernste; later de fam. Cor en Mia van den Heuvel-van den Boogaard (van nr. 17); 15. de fam. Verhoef; 17. de fam. Jacobs; later de fam. Van den Bogaard; 19. de fam. Huender; 21. de fam. Van der Heijden; en op de hoek de fam. Van den Nieuwenhof, met voordeur/ huisnr. in de Ranonkelstraat.
Op de rechter hoek is later door de P.T.T. een telefooncel geplaatst.
Wat nu dan kennelijk het Gerarduspark heet, heette vroeger gewoon "plantsoen".
In 1938 zijn wij vanuit de Roostenlaan, naast Albert Heijn (alleen het hoekpand!), hier komen wonen. In 1959 ben ikzelf blijvend uit de straat vertrokken; onze ouders enige jaren later.
Tijdens het laatste oorlogsjaar tot kort na de bevrijding, was mej. Baptist directrice van de Bibliotheek; zij woonde bij ons op kamer.