EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20666

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat 11/14

Beschrijving

Hoogstraat, kruising Franz Leharplein, fotograaf W.L. van Beers


Geplaatst op

13-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-04-2009
Naam: Jan Thijssen  
img

Zo te zien denk ik aan de tijd rond 1973, was toen wel 'n ongelukkig kruispunt nog zonder stoplichten. Links voorbij bakker Houbraken o.a. cafetaria Laurens, voor 'n goei frietje destijds


Datum: 08-04-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Hier links op de hoek niet zichtbaar stond in de jaren 80 een zware container ik dacht een glasbak, daar heeft een klant uit mijn café aan de Hoogstraat zich op dood gereden, na een bezoek aan ons.


Datum: 13-07-2009
Naam: Martin Swinkels  
img

Met links op de voorgrond de winkel van bakkerij Houbraken


Datum: 14-09-2009
Naam: Elly Buenen  
img

Met daar naast slager Louwers.


Datum: 15-09-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Dit is wel de nieuwe winkel van Houbraken. Hiervoor stond het oude winkeltje en de winkel van mijn grootvader, Toon Geevers, naast de winkel van Toon Louwers. Het winkeltje van mijn grootvader was later beken als het winkeltje van v.Dijk.


Datum: 15-09-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Maar das war einmahl, nu zit er HANS textiel al enkele jaren in.


Datum: 06-09-2011
Naam: Frans van Beers  
img

Foto is vervangen door betere versie!


Datum: 23-01-2013
Naam: Ger van der Palen  
img

Wim Houbraken (een zwager van mij) is 19 jan. 2013, op 88 jarige leeftijd overleden. Willem mocht altijd nog graag verhalen over zijn vakmanschap en was kritisch over brood en gebak van de latere jaren.


Datum: 15-08-2022
Naam: Pim van Gestel  
img

Leuke foto! Dit is denk ik van rond 1970-1972. Ik herinner me de lege plek nog wel (later ABN Amrobank, nu Fysio Michielsen) bij de lange witte schutting. Ik liep daar altijd voorbij als ik naar de Lambertusschool ging. Ook de bakker ken ik wel en ik heb samen met de zoon ervan op school gezeten. Zijn vader had heerlijk brood en gebakjes. En inderdaad een stukje verder de frietzaak van Laurens. Dat was heel aardige man en altijd in voor een praatje. Hij had zeker goede friet en ik heb er heel wat friet en softijsjes gehaald. Iets verder recht voor de groentezaak van Van Alem nog de stoplichten waar wij als kinderen moesten oversteken met de verkeersbrigradiers. En ik hebnm ook veel herinneringen aan de telefooncel op de hoek rechts. Als kleine kinderen gingen we er vaak in spelen of schuilen als het regende. En ook gebruikten we de bladzijdes van de telefoonboeken voor het maken van pijltjes die we in onze pvc-buizen afschoten. In de telefooncel hing als je binnenkwam aan de rechterzijde een hele strook telefoonboeken van diverse plaatsen in Nederland. Deze foto roept weer veel herinneringen op.