EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20668

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat 13/14

Beschrijving

Hoogstraat, richting Lambertuskerk met recht de Reinkenstraat en links de Casellastraat, fotograaf W.L. van Beers


Geplaatst op

13-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-08-2009
Naam: Jan Alemans  
img

In het tweede pand aan de rechterkant was een slijterij gevestigd en daar waar de luifel naar beneden hangt zat de slager.


Datum: 19-09-2011
Naam: Toon Geevers  
img

In de eerste winkel links zat Kremers kruidenierswaren lid van de Sperwergroep. De winkel met het zonnescherm was slagerij Jacques Termeer. In het woonhuis daar net voor woonde Merkelbach die nog thuis sigaren maakte. Rechts met de witte muur de voormalige bakkerij van van Gennip.


Datum: 19-09-2011
Naam: Jan Alemans  
img

Bakkerij van Gennip zat niet daar waar de eerste of de tweede witte muur staat. Bij de eerste witte muur, aan de rechterkant van de foto, is de ingang van een oud ijzer handel (nu machine handel) Teunissen. Bij de tweede witte muur was de zij ingang van de fietsenmaker die daar toen zat. Bakkerij van Gennip zat nog verder de Hoogstraat in. Je hebt die 3 auto's aan de linker kant, daarachter zie je een raam ( uitbouw) daar tegenover zat bakkerij van Gennip. Het pand voorbij de luifel links zit café (nu nog steeds) de Cactus.


Datum: 19-09-2011
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Als rechts de Reinkenstraat is, dan woonde Harrie van Gennip in het 2e huis rechts en in het 1e huis woonde een ouder echtpaar (Mikkers?). Mijn tante woonde in het 1e huis in de Reinkenstraat op nr.5 achter die woningen re. De familie van Gennip is later verhuisd naar een ander huis verder op de Hoogstraat, zij hadden een heel groot gezin. Harrie was ook bakker en een zoon / broer van de bakker die hier genoemd wordt.


Datum: 19-09-2011
Naam: Toon Geevers  
img

Bakkerij St. Lambertus van v Gennip zat waar de eerste witte muur is. Bij de tweede witte muur was de ingang van autosloperij Janus Jansen. Fietsenmaker Bert Louwers zat weer verderop ongeveer tegenover cafe Oud Gestel nu de Cactus.


Datum: 20-09-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Gewoon van genieten, je krijgt zo het jaren '70 gevoel weer terug. Wie zat waar is voor iedereen weer anders, want ook toen ging de tijd snel.


Datum: 22-09-2011
Naam: Jan Joosten  
img

Vandaag bij d'n Tunnis (Teunissen metaalhandel) geweest en na overleg zei hij dat de foto van 1972 of 1973 moet zijn. Houden het dus maar op 1972 en vertrouwen op zijn uitstekend geheugen. (bedankt)l


Datum: 23-09-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

D'n Tunnis is er al jaren uit. De handel aan de voorzijde is verkocht (inmiddels een nieuw pand gebouwd) en Tiny zit alleen nog achter met de schroothandel.